- TOTALT UANSVARLIG: Frp's nestleder Per Sanberg omtaler Venstre, som Frp samarbeider med, som et totalt uansvarlig parti. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- TOTALT UANSVARLIG: Frp's nestleder Per Sanberg omtaler Venstre, som Frp samarbeider med, som et totalt uansvarlig parti. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Frp-Sandberg om Venstre: - Et totalt uansvarlig parti

Etter Venstre-mann omtalte Frp-politiker som «smørbukk-innvandrer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestlederen serverer kraftsalven fra sin Facebook-profil, etter at Venstre-politiker Ketil Kjenseth (V) omtalte Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari (Frp) som en «smørbukk-innvandrer».        

«Man må gjerne beklage, men dette ER Venstre. Et totalt uansvarlig lite parti som vil åpne grensene for all innvandring. Venstre er totalt likeglad med konsekvensene. Overlater alle utfordringer til våre barn og barnebarn», skriver Per Sandberg.

Venstre-nestleder Terje Breivik minner Sandberg om at Venstre har inngått «en ansvarlig, forpliktende og helhetlig avtale om flyktninge-og asylpolitikken med alle borgerlige partier, også FrP».

- Den utgjør en innstramming på noen områder og en liberalisering på andre områder. For Venstre var det viktigst å få på plass en regelendring for asylbarna hvor barnefaglige hensyn blir mer ivaretatt. Jeg mener det er en balansert og ansvarlig avtale som vi har tenkt å overholde og jeg forutsetter at det også gjelder for Per Sandberg og FrP. 

Har beklaget Bakgrunnen for uttalelsen til Ketil Kjenseth (V), som sitter i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, er at Frp's innvandringspolitiske talsmann i går gikk ut i NRK Dagsrevyen med forslag om å forby helsehjelp til illegale innvandrere og meldeplikt for helsepersonell som jobber på sentre som gir slik hjelp.

- De som har kommet seg til Norge, som har gode grunner til det og som er papirløse og trenger helsehjelp skal få tilbud om det. Det er vårt ansvar som rike nordmenn. Det er veldig overraskende fra en «smørbukk-innvandrer» med rød løper inn i Norge å finne sin plass i Frp og fremme et slikt forslag, sa Kjenseth til NRK da.

Kjenseth har siden beklaget uttalsen overfor Keshvari, som reagerte kraftig på uttalsen:

- Sannheten er at jeg og min familie måtte rømme fra ett av verdens verste terror-regimer, Ayatollah-regimet i Iran. Dette er et regime som er kjent for å bryte samtlige internasjonale lover og konvensjoner, har han sagt til til NRK.

- Han har bedt om unnskyldning, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.  

Til helga har Venstre landsmøte, der partilederen blant annet skal oppsummere samarbeidet med de andre partiene etter valget.