SIER JA: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg under Fremskrittspartiets landsmøte fredag. Foto: Scanpix
SIER JA: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg under Fremskrittspartiets landsmøte fredag. Foto: ScanpixVis mer

Frp sier ja til assistert befruktning for enslige kvinner

Hele regjeringen er nå for forslaget.

(Dagbladet/NTB): Ifølge NRK sier FrP ja til forslaget.

Forslaget ble vedtatt på Frps landsmøte på Gardermoen søndag.

Forslaget, som går på at enslige kvinner kan få assistert befruktning, skal behandles i Stortinget 8.mai. Frps ungdomsparti og fem fylkeslag har stilt seg bak forslaget.

De to andre regjeringspartiene Høyre og Venstre har allerede sagt ja til assistert befruktning for enslige. Søndag kom flertallet på Frp-landsmøtet til samme konklusjon. Men i spørsmål som disse er det ikke uvanlig at stortingsrepresentantene fristilles, og slik kan det bli for Frps del.

- Det vil bli tatt opp på et gruppemøte i stortingsgruppa om representantene skal fristilles, sier Frps helsepolitiker Bård Hoksrud til NTB.

I dag er det bare gifte eller samboere som kan få tilbud om assistert befruktning.

- Det at Fremskrittspartiet støtter assistert befruktning for enslige betyr ikke at dette trenger å være subsidiert av skattebetalernes penger, heter det i den vedtatte resolusjonen.

I fjor sa Frp-landsmøtet nei til surrogati og ja til eggdonasjon. Stortingets helse- og omsorgskomité skal 8. mai avgi innstilling til stortingsmeldingen om bioteknologi, som tar for seg nettopp disse spørsmålene og flere forhold knyttet til fosterdiagnostikk.