Frp sier nei til klimaavtale

Kaller Kyoto 2-avtalen for «symbolpolitikk».

- SYMBOLPOLITIKK:  Frp's Per Willy T. Amundsen bekrefter at partiet sier nei til Kyoto 2-avtalen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
- SYMBOLPOLITIKK: Frp's Per Willy T. Amundsen bekrefter at partiet sier nei til Kyoto 2-avtalen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Da er saken behandlet i stortingsgruppa. Frp sier nei til Kyoto 2», heter det i meldingen som Frp's klimapolitiske talsmann Per Willy Amundsen la ut på Twitter onsdag morgen.

Fredag la regjeringen fram forslag om at Stortinget skal godkjenne endringene i Kyotoprotokollen. Disse ble forhandlet fram i Doha i desember, og blir omtalt som Kyoto 2-avtalen. Denne forplikter Norge til å kutte klimagassutslipp i perioden 2008 til 2013 med 30 prosent sammenlignet med 1990-utslippene.

- Symbolpolitikk Mens Høyre, Venstre og KrF vil stemme for, ville Frp diskutere saken i stortingsgruppa først. Amundsen har selv vært negativ til å godkjenne avtalen.

- Det jeg kan si på vegne av meg selv, er at Kyoto 2 er symbolpolitikk uten praktisk betydning, har Amundsen tidligere sagt til Vårt Land.

Han viser til at færre land enn sist står bak avtalen. I Kyoto 1 lovte land som sto for til sammen 30 prosent av de globale utslippene, at de skulle kutte. Landene som har sagt seg villig til kutt i Kyoto 2, er ansvarlige for 10-15 prosent av verdens klimagassutslipp

- Da tenker jeg som Jens Stoltenberg sa i sin tid, at en avtale som kun omfatter 15 prosent av verdens utslipp, ikke har noe for seg, sier Amundsen.

Han advarer også mot at Norge risikerer å miste norske arbeidsplasser ved å ha høye særkrav for klimautslipp.

NTB