BLANKT NEI: Frp-leder Siv Jensen har ingen sans for forslaget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLANKT NEI: Frp-leder Siv Jensen har ingen sans for forslaget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Frp sier nei til politihijab

Forslag om å innføre dette blir levert til kulturministeren i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen sier kontant nei til å åpne for religiøse hodeplagg og symboler hos dommere og politifolk, slik et flertall i regjeringens tros- og livssynsutvalg går inn for.

- Uniformstilpassede plagg og symboler må være mulig også innenfor politiet og innenfor domstolen, mener utvalgets leder prest Sturla Stålsett.

- Det er begrunnet fra flertallets standpunkt i at når plaggene og symbolene er uniformstilpasset, som er forutsetningen, så er det uniformen som er utrykket for hvilken rolle man har og hvordan den gjennomføres. Det må være rolleutøvelsen, funksjonen i seg selv, som er hovedpoenget og da må det være mulig å åpne opp for uniformstilpassede plagg, sier Stålsett.

Frp er helt uenige med Stålsett og flertallet i utvalget.

- Fremskrittspartiet er uenige i utvalgets konklusjon om at det skal åpnes opp for hijab hos politi og dommere. Det er fordi vi mener at dette er funksjoner i et samfunn som skal være nøytrale og objektive og innby til tillit uavhengig av religiøs tilhørighet, sier Frp-leder Siv Jensen til NRK.

Hun er klar på at Frp ikke kommer til å endre mening om denne saken.

- Det er uaktuelt å åpne opp for dette. Offentlige instanser som representerer hele samfunnet må bære uniformer som er nøytrale og objektive, sier Jensen.

(NTB)