Frp-Siv forsvarer ordbruken:
- Frp kommer ikke til å vike

Frp-lederen sier hun blir overrasket når kvinnelige politikere er uenige med henne, og at det ikke er noe nytt at Frp har en annen tilnærming enn regjeringspartnerne i asyl- og innvandringspolitikken.

I VALGBODEN: Frp-leder Siv Jensen møtte i Dagbladets valgbod tirsdag. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
I VALGBODEN: Frp-leder Siv Jensen møtte i Dagbladets valgbod tirsdag. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen står nok en gang i en opphetet konflikt. Denne gang handler det om både Siv Jensen og Sylvi Listhaugs retorikk og ordbruk. Statsminister Erna Solberg og Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande kritiserer nå begge Jensens bruk av ordet snikislamisering og Listhaugs Facebook-innlegg om båtflyktninger.

Hun er overrasket over kritikken fra kvinnelige politikere, i et likestillingsperspektiv.

- Ja, det blir jeg, for dette handler om at vi bor i et likestilt land. Det er selvsagt at kvinner og menn skal behandles likt, og at kvinner da skal måtte akseptere å ikke bli håndhilst på.... dessverre er det mange som bare gir en stilltiende aksept til dette. Jeg mener vi ikke kan gjøre det, dette må vi løfte og diskutere, sier Siv Jensen til Dagbladet tirsdag.

Det samme sa hun til VG tidligere i dag.

- Jeg kan ikke forstå at spesielt kvinnelige politikere kan være uenige med meg. Når norske kvinner ikke hilser på menn av religiøse hensyn, så er noe grunnleggende galt med likestillingen. Kvinner og menn er like mye verdt, sa hun da.

Skrev kronikk

Partilederens bruk av ordet snikislamisering kom i en kronikk i VG mandag i etterkant av at en muslimsk kvinne nektet å håndhilse på kronprins Haakon da han besøkte den terrorrammede al-Noor-moskeen i Bærum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer