- Frp skal ikke styre innvandringspolitikken

- Frp representerer mindretallet i folket, sier Oslo-ordfører Fabian Stang (H).

UT MOT FRPHøyre-ordfører i Oslo, Fabian Stang, sier det er leit at Frp-representant Christian Tybring-Gjedde rakker ned på innvandrere. Han sier Frp ikke representerer flertallssynet og derfor ikke skal styre innvandringspolitikken i en borgerlig regjering. Foto: Jo Straube / Dagbladet
UT MOT FRPHøyre-ordfører i Oslo, Fabian Stang, sier det er leit at Frp-representant Christian Tybring-Gjedde rakker ned på innvandrere. Han sier Frp ikke representerer flertallssynet og derfor ikke skal styre innvandringspolitikken i en borgerlig regjering. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye tall fra SSB viser at nordmenn er blitt mer positive til innvandring og innvandrere. 73 prosent av befolkningen mener innvandring bidrar til berikelse av norsk kultur, viser SSB-undersøkelsen som avisa Vårt Land skrev om i går. Frp-representant Christian Tybring-Gjedde sa til avisa at han ikke tror på tallene.

- Mot folkets vilje - Jeg tror ikke på dette i det hele tatt. Det er bare å se på hva som skjer i Oslo, der alle flytter vekk fra innvandrerne. Det er ikke noen tvil om at innvandringspolitikken drives mot folkets vilje, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Rakker ned på innvandrere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) er helt uenig med Tybring-Gjedde.
- Jeg blir lei meg når noen alltid skal rakke ned på innvandrere. Derfor er jeg glad for undersøkelser som viser at stadig flere innser at innvandrerne bidrar positivt til det norske samfunnet. Jeg tror faktisk Tybring-Gjedde står mer og mer alene også i Frp. Jeg tror flere og flere også i Frp ser positivt på innvandring og innvandrere, selv om det alltid er fristende å spille på innvandrerfrykt, sier Stang til Dagbladet.

Vellykket integrering I motsetning til Tybring-Gjedde tror Stang på SSB-undersøkelsen.
- Den stemmer godt med det inntrykket jeg får når jeg er rundt i Oslo. Flere undersøkelser viser nå at vi er kommet stadig lengre i en vellykket integrering. Jeg er veldig glad for at flere og flere ser positivt på innvandrere. Mange er heller ikke lenger innvandrere, men norske samfunnsborgere. Så må vi være ærlige og si at vi har noen utfordringer i Oslo når det kommer mange innvandrere på kort tid. Men alt i alt har vi lykkes ganske godt med integreringen. Flere og flere satser på skole, utdanning og jobb, sier Oslo-ordføreren.

- På god vei - Så du mener den norske integreringspolitikken alt i alt har vært ganske vellykket?
- Vi er i alle fall på god vei til å lykkes, selv om vi har noen utfordringer vi må være ærlige på.

Frp i mindretall - Men hvis det blir borgerlige vinner valget, skal jo Høyre samarbeide med Frp i regjering. På dette politikkfeltet er dere grunnleggende uenige.
- Ja, det er ikke uten grunn at vi er to partier. Men regjeringens politikk må representere flertallet i folket.
- Så Frp skal ikke bestemme innvandrings- og integreringspolitikken til en borgerlig regjering?
- Nei. Det går ikke å få gjennomslag for sine særstandpunkter nå man skal gå inn i regjering. På dette området representerer Frp et mindretall i befolkningen, sier Stang.

- Tybring-Gjedde tar feil Leder i Oslo Høyre, Nicolai Astrup, sier også til Dagbladet at Tybring-Gjedde tar feil.

- Jeg merker meg at Frp er veldig glade i å skyve SSB foran seg hvis de er enige i forskningen, og at det koster dem lite å slakte den samme institusjonen om de ikke er enig i konklusjonen, sier Astrup.

Astrup synes SSB-tallene stemmer med hans eget inntrykk av situasjonen.
- Det er positivt at Oslo er blitt en mangfoldig by. Innvandrerne utgjør en ressurs for det norske samfunnet. Mangfoldiggjøringen av samfunnet er ingen trussel mot norske verdier, men gir tvert i mot et mer spennende samfunn, sier Astrup.