FrP-skandalen: - Kunne vært verre

- Frp-ledelsen skal være glad avsløringene kom nå. Tenk hvis de kom uka før valget, eller etter at Søviknes ble leder, sier Haoko Tveitt, partiets opprørsgeneral i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørerne i Hordaland gir nå partiledelsen skylden for at skandalen eksploderte på fylkespartiets årsmøte i helga. De mener avsløringen presset seg fram fordi partiet tvang fram Søviknes på topp selv om de kjente til sexpåstandene.

- Hadde ledelsen bedt Søviknes trekke seg da de ble kjent med saken og ordnet opp dengang, ville ikke saken fått den dimensjonen den har i dag. Men den ville jo blitt kjent før eller siden uansett, sier Tveitt til Dagbladet.no.

Opprørsgeneralen fra Kvam mener at partiledelsen bør være glad for at saken kom fram i lyset nå.

- Nå får jo partiet grepet fatt i dette. Og tenk hvis avsløringene hadde kommet en uke før valget? Nå er det iallfall tid til å rydde opp.

Tveitt legger til:

- Tenk hvis Fremskrittspartiet havnet i regjering etter valget. Da kunne Søviknes fått en viktig posisjon. Hadde saken blitt kjent først da, ville det ikke bare skadet partiet, men også regjeringen og landet.

Egil Klubben i Odda tror også at sexskandalen ville kommet for dagens lys før eller siden uansett. Men han tror ikke at saken hadde kommet opp på fylkesårsmøtet hvis ikke opprørsfløyen var blitt presset helt ut av stortingslista.

- Nei, jeg tror ikke det, sier han til Bergens Tidende.

- Vi brukte ikke jentene

Både Tveitt og Sigrun Sangolt Natås, en av de som ble skviset på nominasjonsmøtet, er opprørt av påstander i dagens Bergens Tidende om at opprørerne bare brukte jentene, og at hovedformålet var å ramme partiet. Kilden er en anonym person som skal være tidligere tillitsvalgt i partiet, og ifølge avisen tilhøre opprørsfløyen.

- Jeg blir opprørt og forbanna. En skal ikke se bort fra at dette er plantet av noen andre, sier Tveitt.

- Jeg er helt rystet. Det er ikke et fnugg av sannhet i dette. Men hvem vet hvem som sier hva i disse ulvetider, sier Natås.