Frp skremt av fengsels-reportasje

De ansatte og ledelsen ved Ila landsfengsel frykter liv kan gå tapt. Frp krever svar fra justisministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først sa fengselsdirektør Knut Bjarkeid til Dagbladet.no at han fryktet liv skulle gå tapt i fengselet. Det skyhøye kravet om belegg setter fangene og de ansattes liv i fare, mente han.

Etterpå krevde de ansatte handling:

- Det er skremmende at fengselsdirektøren mener det ikke er usannsynlig at liv kan gå tapt. Vi kan ikke leve med det. Vi må ha tiltak som sikrer at vi føler oss trygge på jobb, sier Gry Gustavsen, leder av Ila fengselsforening, til Dagbladet.no.

- Urovekkende

Samme dag sa ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i Justisdepartementet til Dagbladet.no at de vil åpne for å spre farlige fanger på fengsler over hele landet.

Les artikkelen «NOKAS-fangene kan bli spredt over hele landet» her!

Dette er ikke bra nok for nestleder i Stortingets justiskomité, Jan Arild Ellingsen (Frp).

- Disse reportasjene er svært urovekkende. Her trenger man umiddelbar handling, sier Ellingsen til Dagbladet.no.

- MÅ TA ANSVAR: Nestleder i Stortingets justiskomité, Jan Arild Ellingsen (Frp) krever at justisminister Knut Storberget (Ap) skal garantere sikkerheten til samtlige ansatte og innsatte på Ila fengsel. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
- MÅ TA ANSVAR: Nestleder i Stortingets justiskomité, Jan Arild Ellingsen (Frp) krever at justisminister Knut Storberget (Ap) skal garantere sikkerheten til samtlige ansatte og innsatte på Ila fengsel. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Han krever at justisminister Knut Storberget (Ap) skal garantere sikkerheten til samtlige ansatte og innsatte og slik påtar seg det politiske ansvaret.

Her er spørsmålet til Justisministeren, som vil bli fremmet 7. februar:

«I Dagbladet.no 17. januar er det en artikkel om forholdene på Ila. Det vises bl.a. til et kapasitetspress som går på sikkerheten løs. Selv om det er foreslått noe økning til Ila i årets budsjett, er det likevel alt for lite. De ansatte er svært bekymret for hva som kan komme til å skje og etterlyser strakstiltak. Hva vil statsråden gjøre med forholdene på Ila og kan statsråden garantere sikkerheten til samtlige ansatte og innsatte og slik påta seg det politiske ansvaret?»