PÅ TREDJE PLASS I OSLO: Prognosene like før midnatt viser at Venstre nå er blitt Oslos tredje størst parti, og dermed passert Frp.
PÅ TREDJE PLASS I OSLO: Prognosene like før midnatt viser at Venstre nå er blitt Oslos tredje størst parti, og dermed passert Frp.Vis mer

Frp slått av Venstre i Oslo

Det viser den foreløpige opptellingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg valget direkte i vårt livestudio!

(Dagbladet): Prognosene like før midnatt viser at Venstre nå er blitt Oslos tredje størst parti, og dermed passert Frp.

Se de nyeste tallene for Oslo her.

Den foreløpige opptellingen viser at Venstre har fått 7,7 prosent av stemmene i hovedstaden. Frp har 7,3.

Stor jubel Like over midnatt viser den foreløpige opptellingen at Venstre har 6,2 prosent av stemmene på landsbasis.

De første prognosene som kom ut litt over klokka 21 i kveld, ble godt tatt imot på Venstres valgvake på Frokostkjelleren i Oslo. For fire år siden var Venstres resultat på landsbasis på 5,9 prosent. Og i juni viste målingene at Venstre lå på 4,2 prosent.

Derfor var jubelen stor da prognosene viser en foreløpig framgang på landsbasis, og Venstres nestleder og øverste valgliste kandidat, Ola Elvestuen, er optimistisk.

- Alt over 5,5 prosent hadde vært et bra valg, og Trine Skei Grande har gjennomført en god valgkamp, sier Elvestuen.

Nedgang De foreløpige resultatene viser at Frp i Oslo har fått 7,1 prosent færre stemmer ved dette valget sammenliknet med valget i 2007.

Siv Jensen angrep i kveld Dagbladet, da hun gikk på talerstolen under Fremskrittpartiets valgvake i Oslo.

- På lederplass på Dagbladet kunne jeg lese at Dagbladet har brukt alle sine krefter siden de vi ble startet på å bekjeme oss. Det sier noe om hvilket mektige krefter vi står i mot, sa Siv Jensen.

TIL DEBATT Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen ankommer partilederdebatten på Stortinget etter valget. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
TIL DEBATT Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen ankommer partilederdebatten på Stortinget etter valget. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer