- Frp sparket Sponheim mens han lå nede

- Ikke særlig vakkert, sier Dagfinn Høybråten (Krf) om nattas tirader fra Siv og Carl.

SKADEFRO: Carl I. og Eli Hagen godet seg i natt over at Venstre-leder Lars Sponheim er ute av Stortinget etter at han i valgkampen flere ganger tok sterkt avstand fra Frp. Foto: SIGURD FANDANGO
SKADEFRO: Carl I. og Eli Hagen godet seg i natt over at Venstre-leder Lars Sponheim er ute av Stortinget etter at han i valgkampen flere ganger tok sterkt avstand fra Frp. Foto: SIGURD FANDANGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Seint i går kveld jublet Carl I. Hagen for Lars Sponheims nederlag, og la sammen med Siv Jensen skylda på Venstre-lederen personlig for at det ikke blir borgerlig flertall på Stortinget.

- Personlig hovedansvarHagen sa først at han skulle kose seg om Sponheim ikke kom inn på Stortinget. Eks-partiformannen tok også ordet på Frps valgvake for å spisse Jensens kritikk mot Venstre.

- Jeg kan være mer frimodig enn deg, Siv. Det beste resultatet er et ikke-sosialistisk flertall og at Lars Sponheim ikke kommer inn på Stortinget, sa Carl. I Hagen.

- Sponheim tapte alt da han kom med sin garanti mot oss, supplerte kona Eli.

Mens andre partiledere brukte ord som «vemodig» og «trist» da Sponheim  varslet sin avgang som følge av valgresultatet, bare fortsatte den personlige kritikken fra Frp-hold, til stor munterhet på valgvaka.

- Dette er en stadfestelse av at Lars Sponheim har et personlig hovedansvar for at den rødgrønne regjeringen fortsetter, sa Hagen til NRK etter at resignasjonen ble kjent.

- Smålig- Personlig synes jeg dette var smålig av Hagen som jo er en partileder som har opplevd mye medgang. Man kan ha skadefryd i seg, men å dyrke den blir feil, sier tidligere venstreleder Odd Einar Dørum til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer