- Frp sparket Sponheim mens han lå nede

- Ikke særlig vakkert, sier Dagfinn Høybråten (Krf) om nattas tirader fra Siv og Carl.

SKADEFRO: Carl I. og Eli Hagen godet seg i natt over at Venstre-leder Lars Sponheim er ute av Stortinget etter at han i valgkampen flere ganger tok sterkt avstand fra Frp. Foto: SIGURD FANDANGO
SKADEFRO: Carl I. og Eli Hagen godet seg i natt over at Venstre-leder Lars Sponheim er ute av Stortinget etter at han i valgkampen flere ganger tok sterkt avstand fra Frp. Foto: SIGURD FANDANGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Seint i går kveld jublet Carl I. Hagen for Lars Sponheims nederlag, og la sammen med Siv Jensen skylda på Venstre-lederen personlig for at det ikke blir borgerlig flertall på Stortinget.

- Personlig hovedansvar
Hagen sa først at han skulle kose seg om Sponheim ikke kom inn på Stortinget. Eks-partiformannen tok også ordet på Frps valgvake for å spisse Jensens kritikk mot Venstre.

- Jeg kan være mer frimodig enn deg, Siv. Det beste resultatet er et ikke-sosialistisk flertall og at Lars Sponheim ikke kommer inn på Stortinget, sa Carl. I Hagen.

- Sponheim tapte alt da han kom med sin garanti mot oss, supplerte kona Eli.

Mens andre partiledere brukte ord som «vemodig» og «trist» da Sponheim  varslet sin avgang som følge av valgresultatet, bare fortsatte den personlige kritikken fra Frp-hold, til stor munterhet på valgvaka.

- Dette er en stadfestelse av at Lars Sponheim har et personlig hovedansvar for at den rødgrønne regjeringen fortsetter, sa Hagen til NRK etter at resignasjonen ble kjent.

- Smålig
- Personlig synes jeg dette var smålig av Hagen som jo er en partileder som har opplevd mye medgang. Man kan ha skadefryd i seg, men å dyrke den blir feil, sier tidligere venstreleder Odd Einar Dørum til NRK.

Krf-leder Dagfinn Høybråten mener både Siv Jensen og Carl I. Hagen kom med hatske utfall, men tror kommentarene slår tilbake på Frp.

- Lars hadde sitt poltiske livs verste dag i går. Det å se kolleger sparke ham mens han ligger nede på den måten, det er ikke vakkert å se på, sier Høybråten til Dagbladet.

Den oppfatningen deler han med blant andre valgforsker og Ap-mann Frank Aaerebrot.

- Det er ikke pent å sparke en mann som ligger nede, sier han til NRK.

- Jeg vet ikke hva de har behov for å dekke over siden de går så hardt ut mot andre, men om de tror de kan komme ut av denne situasjonen uten å ta ansvar selv, tar de feil, sier Høybråten til Dagbladet.

Han er  ikke spesielt imponert over Frps valgkamp.

- I praksis har de gjort det motsatte av å bevege seg mot samarbeid, og de siste uttalelsene gir ikke grunn til å tro at det skal endre seg.

TØFT NEDERLAG: Det var en preget og resignert Lars Sponheim som i går innså at hans tid som partileder var over.
Foto: Erik Johansen / Scanpix
TØFT NEDERLAG: Det var en preget og resignert Lars Sponheim som i går innså at hans tid som partileder var over. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer