Frp står hardt på forliket om kontantstøtte

Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk klar beskjed om at kontantstøtteavtalen med Høyre og Fremskrittspartiet ikke kan røres da han møtte Frps formann Carl I. Hagen til budsjettsamtaler fredag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvis avtalen om kontantstøtte brytes, har vi i utgangspunktet ikke noe mer å snakke med regjeringen om. Det vil gå på tilliten løs, slo Hagen fast etter møtet med Bondevik og partilederne for de tre regjeringspartiene.

Bondevik hadde forståelse for et slikt syn.

- Avtaler er til for å respekteres, sa han.

Hagen kom ellers med en forsiktig advarsel til Bondevik mot å forsøke seg på en taktikk som går ut på å sette Ap og Frp/Høyre opp mot hverandre.

- Vi er i utgangspunktet negative til parallellforhandlinger, sa han.

Stor avstand

I utgangspunktet er avstanden mellom sentrumspartiene og Frp stor, men Bondevik passet på å rose Frp for ansvarlighet under budsjettbehandlingen sist høst. Hagen kom imidlertid ikke med noen løfter om å følge en slik modell denne gang.

I motsetning til de andre partiene mener Frp at det ikke er grunn til å gjøre store forandringer i 1998-budsjettet. Ifølge Hagen er det den langsiktige økonomiske politikken man må ta tak i.

- Vi er likevel klar til forhandlinger om subsidiære løsninger, men jo mer vi får gjennomslag i det langsiktige, jo lettere er det å være med på løsninger som skal gjelde på kort sikt, sa Hagen.

Bondevik var ikke enig i et slikt resonnement. Han gjentok at selv om norsk økonomi er god, så er det nødvendig å starte nedkjølingen allerede under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett, slik at man kan gå gradvis fram.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer