ØNSKER FOLKEAVSTEMNING: Siv Jensen mener det er udemokratisk om de andre partiene ikke støtter Frp's forslag om folkeavstemning om Syria-avtalen. Foto: NTB SCANPIX
ØNSKER FOLKEAVSTEMNING: Siv Jensen mener det er udemokratisk om de andre partiene ikke støtter Frp's forslag om folkeavstemning om Syria-avtalen. Foto: NTB SCANPIXVis mer

- Frp står med ryggen mot veggen

Fremskrittspartiets forslag om en folkeavstemning vitner om et desperat parti som blir drevet fra skanse til skanse, mener eksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Under fire timer etter at Frp-toppene kom ut fra et to og en halv time langt krisemøte om Syria-avtalen i går, var forslaget deres om en folkeavstemning lagt dødt av de andre partiene på Stortinget.

Eksperter mener Fremskrittspartiets utspill i Syria-saken vitner om et desperat parti.

- Dette viser at Frp står med ryggen mot veggen, sier professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Trond Nordby, til Dagbladet.

Carl I. Hagen: - Høyre har sviktet Frp Carl I. Hagen måtte stå utenfor Frp's  krisemøte om Syria-avtalen.Han har likevel sine synspunkter på avtalen Høyre har inngått med opposisjonspartiene på Stortinget om Syria-flyktninger, og er ikke nådig i beskrivelsen av regjeringspartner Høyre.- Folk er rasende fordi regjeringspartner Høyre har sviktet Frp og inngått en avtale med regjerings viktigste hovedmotstander, og det på et område alle vet er veldig viktig for Frp, sier Hagen.- Det er rystende og uansvarlig av Høyre, legger han til.Parti-veteran Carl I. Hagen er ikke den eneste framstående Frp-politikeren som er svært kritisk til Syria-avtalen. Før han gikk inn i møtet, uttalte stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde at han ville råde møtedeltakerne om å gå ut av regjering.- Mitt råd er å gå ut av regjering, sier Tybring-Gjedde.

Fra skanse til skanse

Han tror forslaget om en folkeavstemning henger sammen med at partiet nå føler de må gjenreise noe av den populistiske linjen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn