DRIVSTOFFKRANGELEN

Frp-statsråd: - Sp er ulv i fåreklær

- Senterpartiet er bilistenes mest utro tjener, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

BILPOLITIKK: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hevder at når Senterpartiet kritiserer Frp for bilpolitikken, så er det som om pyromanen kritiserer brannvesenet. Her fra åpningen av Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand sommeren 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BILPOLITIKK: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hevder at når Senterpartiet kritiserer Frp for bilpolitikken, så er det som om pyromanen kritiserer brannvesenet. Her fra åpningen av Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand sommeren 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frp-statsråden reagerer sterkt på at Trygve Slagsvold Vedum i Dagbladet i dag hevder at bilistene hadde det bedre under rødgrønt styre. Senterpartiet foreslår reduserte drivstoffavgifter i sitt alternative reviderte statsbudsjett.

- Senterpartiet er bilistenes mest utro tjener – rett og slett ulv i fåreklær. Når Sp nå kritiserer Frp, så er det pyromanen som kritiserer brannvesenet.

- For bilistene er løsningen større makt til Frp, ikke mer makt til opposisjonen. Man gir ikke fyrstikker til pyromaner dersom målet er færre branner, sier Ketil Solvik-Olsen.

Måtte forhandle

På spørsmål om hvordan han nå ser på økningen i drivstoffavgiftene i 2017-budsjettet, svarer Frp-statsråden:

- Jeg skulle selvsagt ønske at vi ikke fikk den lille økningen, men regjeringen måtte forhandle og inngå kompromisser. Totalen i 2017-budsjettet var at bensin og diesel gikk litt opp, men årsavgiften gikk ned og vi fikk penger til å redusere bomtakster. I sum gikk bilavgiftene ned etter budsjettforhandlingene.

- Sp gikk mot drivstofføkningen, men ville ikke redusere årsavgiften. Det kostet dermed mer for bilistene med Sp enn med Frp. Når Trygve Slagsvold Vedum går ut som han gjør, er det et kjempeeksempel på hvor frekke Senterpartiet er, sier Ketil Solvik-Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer