Frp-statsråd måtte sone 35 dager i fengsel

Olje- og energiminister Tord Lien var involvert i påkjørsel som 19-åring.

 PÅKJØRSEL:  Frp-statsråd Tord Lien kjørte som 19-åring på en motorsykkel i Vesterålen og måtte sone 35 dager i fengsel. Foto: Nina Hansen
PÅKJØRSEL: Frp-statsråd Tord Lien kjørte som 19-åring på en motorsykkel i Vesterålen og måtte sone 35 dager i fengsel. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer på en motorsykkel ble skadd som følge av ulykken i Vesterålen i 1994. Fremskrittsparti-politikeren orienterte statsminister Erna Solberg om hendelsen før han ble utnevnt til statsråd, skriver VG.

Mistet veigrepet
Lien hadde hatt førerkortet i sju måneder da han en sommerdag i 1994 kjørte hjem fra skolen på Mørkved i Nordland.

Det regnet og veibanen var våt. Politiet mente i ettertid at bilen holdt en fart på minst 107 kilometer i timen i en 60-sone da Lien svingte for hardt og mistet veigrepet like nord for Sortland i Vesterålen.

- Vi kom inn i en sving, mistet kontrollen og kom over i motsatt kjørefelt. Der traff vi en motorsykkel, forteller Lien.

Alvorlige skader I dommen mot Lien fra Salten tingrett beskrives de kompliserte bruddene som alvorlig skader. Lien og kameraten i bilen kom uskadd fra kollisjonen.

I dommen understrekes det at Lien umiddelbart stoppet og hjalp de to skadde. Han ble på ulykkesstedet til politi og ambulanse kom og erkjente umiddelbart straffskyld i avhøret etterpå.

Statsråden sier han gjennom hele sin politiske karriere har informert overordnede om både ulykken og dommen.

- Statsministerens kontor har blitt informert om dette. I tillegg har jeg informert om det når jeg har blitt nominert til nye verv i andre sammenhenger, sier olje- og energiminister Tord Lien. (NTB)