Ap og Rødt vil at NSB beholder navnet

Frp-statsråd vil ikke stoppe Vy

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ble møtt med krav om å droppe den planlagte navneendringen til NSB. Dale, som er generalforsamling i selskapet, avviser at han vil gripe inn.

LAR NSB BLI VY: Samferdselsminister og generalforsamling i NSB Jon Georg Dale (FrP) vil ikke stanse den planlagte navneendringen til Vy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LAR NSB BLI VY: Samferdselsminister og generalforsamling i NSB Jon Georg Dale (FrP) vil ikke stanse den planlagte navneendringen til Vy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslo i dag i Stortinget å skrote «Vy». Han sier det fortsatt er mulig for regjeringen å snu.

- Navnebyttet skal formelt behandles i generalforsamling senere i måneden, og samferdselsministeren er generalforsamling i NSB, påpeker Moxnes.

Også Arbeiderpartiet kom onsdag på banen med et forlag om at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) må stanse det omstridte navnebyttet.

Dale avviser innblanding

I Stortingets spørretime understrekte Dale at han ikke vil stille seg mot NSB sin navneendring, om styret mener at navneendringen er nødvendig når saken skal opp i generalforsamlingen 22. mars.

Dale svarte på kritikken om navneendringen med at selskapet må holde seg konkurransedyktige.

- Styret i selskapet mener det er avgjørende at vi gjør endringer for å være med på å vinne fremtidige konkurranser. Styret har brukt mye tid, og gjort mange vurderinger. 10 000 ansatte er avhengige av konkuranse. Selskapet mener at markedet er i endring, og de mener de må gjøre denne endringen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er sterkt i mot navnebyttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer