KOMPENSASJON: Arbeidsminister Robert Eriksson setter pris på at Stortinget plusset på hans tilbud til de skadde nordsjødykkerne.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KOMPENSASJON: Arbeidsminister Robert Eriksson setter pris på at Stortinget plusset på hans tilbud til de skadde nordsjødykkerne. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Frp-statsråden glad for å bli overkjørt av Stortinget

Arbeidsminister Robert Eriksson takker partiene for dykkerforliket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingets arbeids- og sosialkomite vedtok i går å øke kompensasjonen til 260 skadde nordsjødykkere og etterlatte til 2,2 millioner kroner, en halv million mer enn forslaget fra arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

God løsning - Jeg er svært glad for at man har kommet fram til et enstemmig forlik i stortinget for en kompensasjon, som alle parter virker å være enig om.

Det beviser at vi har klart å komme fram til en god løsning, som setter et absolutt endelig punktum.

Det kan det ikke være tvil om, sier Robert Eriksson til Dagbladet.

Takker Stortinget - Jeg vil takke Stortinget, hele arbeidskomiteen, der jeg synes saksordfører Erlend Wiborg har gjort en fantastisk jobb.

Resultatet er et samlet storting bak et godt kompromiss, som forhindrer at en viktig sak blir til et politisk spill.

Det ville vært politikken uverdig. Derfor min uforbeholdne honnør til alle som har bidratt, sier Eriksson.

Null kroner Frp-statsråden er glad for at han ble overkjørt av Stortinget, men mener at det ikke hadde blitt noen kompensasjon til dykkerne uten ham og Fremskrittspartiet.

- Så vil noen si: «Du Eriksson sa at det ikke ville være mulig å få til mer enn 20G, nå får dykkerne 25G.» Til det vil jeg svare at på det tidspunktet jeg leverte proposisjonen, var det verken vilje, ønske eller flertall i Stortinget for mer enn 20G, sier Robert Eriksson.

- Først da vi fremmet proposisjonen for Stortinget 9. mai, begynte det å røre på seg. Uten Fremskrittspartiets innsats ville det aldri blitt levert en proposisjon til Stortinget. Da ville det heller ikke vært en debatt om dykkerkompensasjon på Stortinget, da ville tallet vært null, sier han.

Tolvte time - Jeg er glad for at de tidligere regjeringspartiene i tolvte time så fornuften i å kunne bli enige med Høyre/Frp-regjeringen om at en av de siste skamplettene i norsk velferdspolitikk kunne bli fjernet. Derfor er jeg glad for enstemmigheten.

Nå gleder jeg meg på vegne av alle nordsjødykkerne å kunne reise en minneplakett ved Oljemuseet i Stavanger, der vi kan stå skulder ved skulder med dykkerne politikere og med det sette et verdig punktum for en sak som har fått lov til å versere i alt for lang tid, sier Eriksson.

Bare vinnere Frp-statsråden ønsker ikke å spekulere i om forslaget fra regjeringen kunne vært i tråd med dykkernes ønsker dersom han hadde fått det som han ville.

- Men alle kjenner Fremskrittspartiets standpunkt, vi har støttet pionerdykkerne hele veien. Men på en dag som denne er det ingen tapere, bare vinnere, sier arbeidsminister Robert Eriksson.