Frp stiller kritiske spørsmål

Siv Jensen sier det er uheldig om regjeringen beklager Muhammed-tegningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les brevet fra Siv Jensen her.

Siv Jensen ber statsminister Jens Stoltenberg om å klargjøre regjeringens holdning i forbindelse med pressekonferansen fredag, der Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk beklaget at bladet trykket de omstridte Muhammed-karikaturene. Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen og KrF-leder Dagfinn Høybråten stilte også på denne pressekonferansen.

– Det er svært uheldig hvis det etterlatte inntrykket blir at regjeringen gjennom sin håndtering av denne pressekonferansen har framsatt en norsk beklagelse av trykkingen av karikaturtegningene, sier Siv Jensen.

Norsk «bidrag»?

Fremskrittspartiets parlamentariske leder vil også vite om norske imamer har bidratt til de internasjonale protestene. Bakgrunnen er opplysninger der det går fram at lederen for Islamistisk Trossamfund i Danmark har innrømmet å ville «internasjonalisere» saken.

– Vil statsministeren vurdere å igangsette undersøkelser som eventuelt kan avdekke hvorvidt også norske muslimske ledere har deltatt i iscenesettelsen av de internasjonale protestene som blant annet medførte angrep på flere norske utenriksstasjoner og brenning av norske flagg, spør Jensen.

Delvis støtte?

Siv Jensen spør Stoltenberg videre om han finner det betenkelig at Utenriksdepartementet delvis støttet et møte med den omstridte islamistiske lederen Dr. Yusuf al-Qardawi.

 KRITISK: Siv Jensen om regjeringens karikatur-håndtering.
KRITISK: Siv Jensen om regjeringens karikatur-håndtering. Vis mer

– Store deler av reiseutgiftene til denne reisen dekkes av Utenriksdepartementet, og kan dermed bli oppfattet som en offisiell norsk delegasjon. Qardawi anses som den åndelige lederen for den ytterliggående muslimske grupperingen, Det muslimske brorskap, og han er blant annet erklært persona non grata i USA, sier Siv Jensen. (ANB)