FOR, IMOT, FOR: I går gikk Frps stortingsgruppe inn for å fjerne flypassasjeravgiften. I dag stiller de seg bak den. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
FOR, IMOT, FOR: I går gikk Frps stortingsgruppe inn for å fjerne flypassasjeravgiften. I dag stiller de seg bak den. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.Vis mer

Frp stiller seg bak flypassasjeravgiften likevel

Står fullt og helt bak forslaget, ifølge VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kom følgende nyhet: Frps stortingsgruppe hadde enstemmig vedtatt å jobbe for å fjerne flypassasjeravgiften.

- Det viktige for oss er å redde Moss Lufthavn Rygge. Det kan skje gjennom å fjerne flypassasjeravgiften, endre avgiften eller å se på rammevilkårene for private flyplasser i Norge, sa Frp-representant Erlend Wiborg til NTB.

Senere på kvelden modererte Frp-erne seg.

I en pressemelding sendt i 21-tiden onsdag kveld sa Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik at det er helt normalt at partiets stortingsgruppe spiller inn «ulike forslag til budsjettbehandlinger».

- I den forbindelse har flypassasjeravgiften vært ett av temaene som ble spilt inn, sa Nesvik.

En Frp-snu Disse utspillene førte til at forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett ble utsatt.

Nå er det torsdag, og VG melder at gruppestyret likevel støtter flypassasjeravgiften.

- Utgangspunktet vårt for forhandlingene i Stortinget er å sikre flertall for regjeringens forslag til Revidert Nasjonalbudsjett. Vi står fullt og helt bak dette forslaget, sier Frp's finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi til VG.

- For sent Selv om politikerne skulle bråsnu (igjen) og skrote flypassasjeravgiften, er det trolig for seint å redde Rygge, sier ledelsen ved flyplassen.

- Selv om man skulle snu nå, er klokka kvart over tolv. Skaden har allerede skjedd, sier administrerende direktør Pål Tandberg ved Moss Lufthavn Rygge til NTB.

(Dagbladet/NTB)