FEIRER: I dag feirer den politiske urokråka Fremskrittspartiet 40 år. Her er de største opp- og nedturene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FEIRER: I dag feirer den politiske urokråka Fremskrittspartiet 40 år. Her er de største opp- og nedturene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Frp-stjernenes beste og verste opplevelser

I dag feirer den politiske urokråka Fremskrittspartiet 40 år. Her er de største opp- og nedturene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen
Mine beste øyeblikk er hver gang fremmede stopper meg på gaten og gir meg en klem for at Fremskrittspartiet har kjempet for deres sak. Det varmer og gir kontinuerlig energi til å stå på videre for vanlige folks problemer i hverdagen.
Mitt verste øyeblikk og periode var da John Alvheim gikk bort. Han var en gigant og et gjennomgående varmt og godt menneske som kjempet for de syke og svake i samfunnet. Jeg savner John fortsatt.

Per Sandberg
Fremskrittspartiets største øyeblikk må være valget i 2009, men kanskje også det verste. 2009 var tidenes valg for Frp, på tross av omstendighetene vant vi valget. Resultatet i 2009 var større enn vi tror. Imidlertid var forventningene så store at alle fikk en nedtur som preget partiet lenge, for lenge.
Det verste øyeblikket i politikken og samfunnet er 22. juli 2011.

Eli Hagen
De beste opplevelsene er knyttet til de fantastiske valgvakene der Fremskrittspartiet vokste til uante høyder da vi ikke trodde det var mulig å gjøre det bedre. Det har jo vært en nesten sammenhengende opptur.
Det personlig tøffeste var 1985-valget, fordi alt sto på spill for oss. Vi hadde fire barn å forsørge, jeg var ansatt i stortingsgruppa og Carl sto i fare for å ryke ut. Jeg husker så godt den valgnatta — vi visste ikke om vi hadde jobb neste dag da vi gikk og la oss. Internkrigene i partiet var tross alt bare politikk, men under 1985-valget gikk det på hele eksistensen vår som familie.

Kari Kjønaas Kjos
Det beste øyeblikket var da den sterkt funksjonshemmede mannen gråtende ringte meg og fortalte at min lange kamp for å få endret lovverket rundt uføretrygd, gjorde at han likevel ville få uføretrygd etterbetalt for årene som hadde gått. Endringen hadde betydning bare for en håndfull mennesker, men betydde alt for de det gjaldt.
Det verste øyeblikket hadde jeg da jeg for kort tid siden måtte erkjenne at jeg ikke hadde lyktes med grunnen til at jeg begynte med politikk, nemlig ønsket om en bedre rusomsorg. Åtte år i stampe var tungt å svelge er fasiten etter den sittende regjeringen.

Mette Hanekamhaug
Mitt beste øyeblikk var 2006-landsmøtet hvor Carl ga formannsklubba videre til Siv. Grunnen er at det viste at Frp var mer enn sin skaper, at vi var blitt et stort parti med solid fotfeste i befolkningen som evner å rekruttere og gå fremover.
Mitt verste øyeblikk er nok i det Norge fikk en sosialistisk regjering i 2005. Ikke fordi det skadet oss direkte, men fordi vi visste de negative følgene dette ville få for Norge og hvor solid opprydningsjobben vår blir når vi tar over.

Ketil Solvik-Olsen
Jeg husker torgmøtet i Stavanger med Carl I Hagen før stortingsvalget 1987. Da meldte jeg meg inn.
Den interne krigen i partiet i 2000/2001 var lei, men partiet gjenreiste seg overraskende bra i valget samme høst.

Per Arne Olsen
For meg er det største øyeblikket å øke oppslutningen og bli gjenvalgt som ordfører i Tønsberg Med nesten 50 prosent oppslutning fikk jeg bekreftet at det faktisk var noen flere enn bare min mor som hadde stemt på meg.
2011 var et sammenhengende mareritt, 2012 ble noe bedre og 2013 blir fantastisk.

Anders Anundsen
Jeg har hatt utrolig mange gode og flotte stunder i dette partiet, men jeg håper og tror at det aller beste minne kommer på valgdagen 9. september i år.
Oppgjøret på Bolkesjø gjorde sterkt inntrykk på en meget ung og uerfaren politiker.


FØRTI ÅR: Fremskrittspartiets lederduo Siv Jensen og Per Sandberg forteller om sine fineste og vondeste øyeblikk i partiets tjeneste.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
FØRTI ÅR: Fremskrittspartiets lederduo Siv Jensen og Per Sandberg forteller om sine fineste og vondeste øyeblikk i partiets tjeneste. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
ELI HAGEN: Carl I. Hagens kone og høyre hånd, forteller at det tøffeste øyeblikket var i 1985, da Carl stod i fare for å ryke ut av Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
ELI HAGEN: Carl I. Hagens kone og høyre hånd, forteller at det tøffeste øyeblikket var i 1985, da Carl stod i fare for å ryke ut av Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Vis mer
METTE HANEKAMHAUG: - Mitt verste øueblikk er nok i det Norge fikk en sosialistisk regjering i 2005, sier hun. Foto: Nina Ruud.
METTE HANEKAMHAUG: - Mitt verste øueblikk er nok i det Norge fikk en sosialistisk regjering i 2005, sier hun. Foto: Nina Ruud. Vis mer