Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp størst i LO

Fremskrittspartiet er nå det største partiet blant de LO-organiserte. En måling gjort av Opinion for Aftenposten gir Frp en oppslutning på 39 prosent i fagbevegelsen, mens Ap får 33 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerd-Liv Valla, som høyst sannsynlig etterfølger Yngve Hågensen som LO-leder, sier til Aftenposten at målingen er dårlig nytt.

- Vi sorterer ikke medlemmer etter parti, alle er velkomne hos oss. Men de som melder seg inn, må vite at vi vil bekjempe Frp der partiets politikk er i strid med vårt program, sier hun.

Frp-leder Carl I. Hagen har et nøkternt forhold til meningsmålingen. - Dette er ikke tall vi kan makte å holde, sier han. Han tror velgerne bruker meningsmålingene til å straffe Ap.

Størst

For det er ikke bare i fagbevegelsen at Frp er størst. Septembermålingen viser at Frp er i ferd med å knuse Ap på landsbasis. Totalt går opp 11,8 prosentpoeng siden august til 34,3 prosents oppslutning og er dermed Norges største parti. Ap får går ned 5,2 prosentpoeng til 22,0.

(NTB)