Frp størst i nord

- Det er mye god Frp-ånd i nord, mener Frp-formann Carl I. Hagen, strålende fornøyd over MMIs meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den viser at Frp får tillit fra 22,5 prosent av velgerne på landsbasis. Dersom det hadde vært stortingsvalg, hadde Frp tatt 13 flere mandater og blitt størst i de tre nordligste fylkene med til sammen seks mandater.

- Folk i Nord-Norge er følelsesmennesker og sier kraftigere fra enn folk sørpå. De er forbannet over at vi ikke kan bruke av oljemilliardene til eldreomsorg eller lavere avgifter, og over at Jens bare snakker om budsjettbalansen, sier Hagen.

Irritasjon

Han slår fast at velgerne har fått tilbake tilliten til partiet etter sexskandaler og utrenskinger.

- Det er stor irritasjon blant folk over at vi har råd til opera, men ikke til å løse de vedvarende problemene i eldreomsorgen. Der har vi bunnprofilen i orden, og John Alvheim er solid.

Og:

- Debatten etter tragedien i Sverige har vist at flere nå sier det samme om integreringspolitikken som Frp har sagt i mange år, sier Frp-formannen.

Gnisninger

Han forklarer KrFs kraftige tilbakegang slik:

- Etter 100 dager med Bondevik II-regjering begynner gnisningene å vise seg. I gasskraftsaken burde Bondevik bare sagt rett ut at «denne saken vant Høyre, men KrF vant fylkeskommunen». Velgerne har selvsagt for lengst avslørt dette, sier Hagen.