IKKE SOV HER! Det kan være fristende å ta seg en blund i parken, men flere politikere vil nå ha et utendørs soveforbud i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
IKKE SOV HER! Det kan være fristende å ta seg en blund i parken, men flere politikere vil nå ha et utendørs soveforbud i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Frp støtter forslag om utendørs soveforbud i Oslo

Frp-leder Siv Jensen støtter Oslo-politiets forslag om å forby soving utendørs i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har veldig stor forståelse for at politiet nå er så tydelige på at de trenger nye virkemidler for å bekjempe tigging og kriminalitet i Oslo, sier Jensen til Dagsavisen.

Det er ikke politisk flertall for å forby tigging, og politiet ønsker derfor å bekjempe problemet ved å forby all overnatting utendørs i tettbygde områder av hovedstaden.

Frp-lederen mener soveforbudet først og fremst må gjelde utenlandske tiggere, og hun ser ikke noe diskriminerende ved det.

- Dette forslaget handler om utenlandske tiggere, ikke rusmisbrukere eller andre grupper, sier hun.

- Vi ser dem jo alle sammen. Noen er veldig aggressive, og jeg opplever det som ubehagelig. Forsøplingen og stanken av byrommet i fjor sommer vitner om en total mangel på respekt for samfunnet man har kommet til. At vi ønsker å rydde opp i det skulle bare mangle, sier Jensen.

(NTB)