IKKE KIKK! Frp-studenter er mest villige til å jukse, De Grønne minst, viser en ny undersøkelse. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
IKKE KIKK! Frp-studenter er mest villige til å jukse, De Grønne minst, viser en ny undersøkelse. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Frp-studenter mest villige til å jukse

Hver fjerde student som er Frp-velger, ville ha jukset på eksamen hvis de ikke risikerte å bli tatt, ifølge en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): De minst villige til å jukse er Miljøpartiet De Grønnes velgere. Blant dem ville bare 5 prosent ha jukset. Gjennomsnittet for alle partier ligger på 12 prosent.

Undersøkelsen er gjennomført av Sentio for Norsk studentorganisasjon og avisa Universitas.

Professor Frank Aarebrot mener den viser at Frp-velgere er mer uærlige enn gjennomsnittet og tror det kan være en sammenheng mellom resultatene og partienes ideologier.

- Mennesker med individualistiske ideologier vil kanskje jukse mer enn de med kollektivistiske holdninger, sier Aarebrot.

Formann Siri Ulleberg i Oslo-laget til Fremskrittspartiet Ungdom (FpU) mener forklaringen er en annen.

- Resultatene kan skyldes at Frp-velgerne er de eneste som er ærlige i undersøkelsen, sier hun til Universitas.

I undersøkelsen svarer 18 prosent av mennene i undersøkelsen at de ville jukset hvis de hadde hatt muligheten, mot én av ti kvinner. I tillegg virker yngre studenter mer villige til å jukse enn eldre studenter. (©NTB)