<strong>I STORMEN:</strong> Siv Jensen på pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i forbindelse med sexskandalen rundt Trond Birkedal. Foto: Jacques Hvistendahl
I STORMEN: Siv Jensen på pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i forbindelse med sexskandalen rundt Trond Birkedal. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Frp stuper etter sexskandalen

På den første meningsmålingen etter at Frp ble rammet av en ny sexskandale, stuper partiet med 4,7 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I VGs partibarometer får Frp en oppslutning på 20,8 prosent for mars, mot 25,5 i februar. Ifølge VG var nedgangen så kraftig at meningsmålingsbyrået InFact foretok en ekstra måling for å kontrollsjekke resultatet.

Partileder Siv Jensen tar målingen med fatning.

- Den ligger på samme nivå som flere andre målinger jeg har sett i det siste, så det syns jeg ikke er så rart, sier Jensen.

Også Arbeiderpartiet går tilbake, med 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 27,6 poeng, mens de rødgrønne kollegaene går svakt fram, SV med 1,0 prosentpoeng til 6,4 prosent og Sp med 0,8 prosentpoeng til en oppslutning på 5,2 prosent.

Høyre står nærmest på stedet hvil med en tilbakegang på marginale 0,3 prosentpoeng til 25,8 prosent.

Størst framgang har Venstre, som med 5,4 prosents oppslutning øker med 2,4 prosentpoeng sammenlignet med februarmålingen.

KrF går fram med 0,8 til 4,8 prosent og Rødt får 1,8 prosents oppslutning, fram 0,6. Sekkeposten «andre» får 2,3 prosents oppslutning, fram 0,7.

Hadde dette vært et stortingsvalg, ville Ap mistet 14 mandater, Sp to mens SV ville beholdt sine 11. Frp ville mistet fem mens Høyre ville fått 15 nye.

Den rødgrønne siden ville dermed hatt 70 mandater, mens Høyre og Frp ville ha fått 81 mandater. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer