Frp stuper i ny måling

- De bidrar til en ny Ap-regjering, mener de andre borgerlige partiene.

SER NEDOVER: Frp stuper 2,4 prosentpoeng i ny måling. - De bidrar til ny Ap-regjering, mener de øvrige borgerlige partiene. Foto: 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SER NEDOVER: Frp stuper 2,4 prosentpoeng i ny måling. - De bidrar til ny Ap-regjering, mener de øvrige borgerlige partiene. Foto: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Fremskrittspartiet går ned hele 2,4 prosentpoeng på VGs partibarometer. - De bidrar til en ny Ap-regjering, mener de andre borgerlige partiene.

På onsdagens måling utført av InFact for VG faller Siv Jensen 2,4 prosentpoeng ned til 21,3 prosents oppslutning - lavere enn ved forrige stortingsvalg.

- Frp taper på at det virker som om de blokkerer for borgerlige løsninger. Det tror jeg er en del av årsaken til at de går ned, sier Høyres Per-Kristian Foss til avisa.

De andre borgerlige partiene reagerer kraftig på Siv Jensens garanti om å ikke inngå budsjettforlik med en borgerlig regjering uten Frp, og mener at en stemme til Frp i stedet vil sikre Arbeiderpartiet regjeringsmakt.

- Konsekvensen vil være at de holder Jens ved makten i fire nye år. De holder ham under armene. Det henger ikke sammen med den valgkampen de fører, sier Dagfinn Høybråten (KrF).

På barometeret får Ap 32 prosent (-0,4), Frp 21,3 prosent (-2,4), Høyre 17,5 prosent (+0,7), KrF 6,2 prosent (+0,4), Venstre 6,4 prosent (+1,2), SV 6,6 prosent (+0,9), Sp 6,3 prosent (-0,1), Rødt 2,2 prosent (+0,3) og andre partier 1,5 prosent (-0,7).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.