Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp stuper i Østfold

Går tilbake 6,4 prosent på ny måling.

NEDTUR:  Østfold har vært et sterkt fylke for Frp, men på en ny måling går Siv Jensens parti tilbake hele 6,8 prosent. FOTO: SCANPIX
Foto: Knut Falch / SCANPIX
NEDTUR: Østfold har vært et sterkt fylke for Frp, men på en ny måling går Siv Jensens parti tilbake hele 6,8 prosent. FOTO: SCANPIX Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet faller 6,4 prosentpoeng til 28,8 prosent i Østfold på en måling som Sentio har laget for NRK og Sarpsborg Arbeiderblad.

Nedturen føyer seg inn i rekken av svake målinger i det som har vært partiets beste fylker. I går viste tall fra Midt-Norge at partiet har gått tilbake også i Møre og Romsdal og i Nord-Trøndelag.

- Vi får bare piske oss selv til tidenes innspurt, sa Frps nestleder Per Sandberg til Adresseavisen i går.

SP fram
Samtidig er Senterpartiet mest fram på målingen, med 2,9 prosentpoeng til 5,9 prosent. For de øvrige partiene er endringene fra forrige måned mindre, viser målingen.

Arbeiderpartiet går fram 0,3 prosentpoeng til 34,5 prosent. Sosialistisk Venstreparti går tilbake 0,1 prosentpoeng til 6,6 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 1,5 prosentpoeng til 7,1 prosent, mens Venstre faller 0,1 prosentpoeng til 3,5 prosent. Høyre er opp 0,7 prosentpoeng til en oppslutning på 10,8 prosent på septembermålingen.

Rødt går fram 0,4 prosentpoeng til 1,3 prosent, og kategorien «andre» er uforandret med støtte fra 0,4 prosent av de spurte.

Tre mandater hver
Ap og Frp ligger an til å få tre stortingsrepresentanter hver fra Østfold. Høyre og KrF vil få ett mandat hver, mens SV ligger an til å få utjevningsmandatet.

Målingen ble gjennomført 1. og 2. september.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media