Frp stuper i Østfold

Går tilbake 6,4 prosent på ny måling.

NEDTUR:  Østfold har vært et sterkt fylke for Frp, men på en ny måling går Siv Jensens parti tilbake hele 6,8 prosent. FOTO: SCANPIX
Foto: Knut Falch / SCANPIX
NEDTUR: Østfold har vært et sterkt fylke for Frp, men på en ny måling går Siv Jensens parti tilbake hele 6,8 prosent. FOTO: SCANPIX Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet faller 6,4 prosentpoeng til 28,8 prosent i Østfold på en måling som Sentio har laget for NRK og Sarpsborg Arbeiderblad.

Nedturen føyer seg inn i rekken av svake målinger i det som har vært partiets beste fylker. I går viste tall fra Midt-Norge at partiet har gått tilbake også i Møre og Romsdal og i Nord-Trøndelag.- Vi får bare piske oss selv til tidenes innspurt, sa Frps nestleder Per Sandberg til Adresseavisen i går.

SP framSamtidig er Senterpartiet mest fram på målingen, med 2,9 prosentpoeng til 5,9 prosent. For de øvrige partiene er endringene fra forrige måned mindre, viser målingen.

Arbeiderpartiet går fram 0,3 prosentpoeng til 34,5 prosent. Sosialistisk Venstreparti går tilbake 0,1 prosentpoeng til 6,6 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 1,5 prosentpoeng til 7,1 prosent, mens Venstre faller 0,1 prosentpoeng til 3,5 prosent. Høyre er opp 0,7 prosentpoeng til en oppslutning på 10,8 prosent på septembermålingen.

Rødt går fram 0,4 prosentpoeng til 1,3 prosent, og kategorien «andre» er uforandret med støtte fra 0,4 prosent av de spurte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.