Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FrP stuper på meningsmålinger

Men Høyre jubler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en meningsmåling gjennomført av TNS Gallup for TV 2 har Fremskrittspartiet en oppslutning på 24,9 prosent i desember. Det er en tilbakegang på 3,2 prosentpoeng siden november og 6,2 prosentpoeng om man sammenligner med oktobermålingen fra samme byrå.

Samtidig går Høyre opp 2,8 prosentpoeng til en oppslutning på 18 prosent, den høyeste på nesten et år.

Mens Eli Hagens krasse utfall mot politiske motstandere i boka «Gift med Carl» er FrP-hendelsen som sterkest har preget nyhetsbildet de siste ukene, tror ikke formann Siv Jensen at tilbakegangen kan knyttes til debatten rundt kona/sekretæren/elskerinnen til den abdiserte partiskaperen.

- Nei, jeg tror ikke det er mulig å peke på verken henne eller andre enkelthendelser, sier Jensen til TV 2 Nyhetene.

Hun mener den negative utviklingen for partiet har en mer generell sammenheng med troløse velgere.

- Det dette viser er at velgerne er tøffe, og det skal de være. Velgerne skal ikke være bunnløst lojale mot enkeltpartier.

Erna Solberg (H) mener på sin side at Høyres byks på meningsmålingen betyr at velgerne vil ha en borgerlig samarbeidsregjering i 2009.

Også Ap går opp med 2,7 prosentpoeng til 31,8 på målingen til TNS Gallup, mens regjeringspartneren SV mister 1,7 prosentpoeng til andre partier og ender på 7,6. Sp ligger stabilt på opp mot seks prosent.

- SLIK SKAL DET VÆRE: Frp-formann Siv Jensen hevder hun synes det er positivt at velgerne er «tøffe».
- SLIK SKAL DET VÆRE: Frp-formann Siv Jensen hevder hun synes det er positivt at velgerne er «tøffe». Vis mer

I sum betyr det at de rødgrønne partiene ifølge meningsmålingen bare har støtte fra 45,3 prosent av velgerne, mens FrP og Høyre på papiret kunne oppnådd 42,9 prosent sammen, noe som kunne betydd et KrF i en vippeposisjon på Stortinget.

image: FrP stuper på meningsmålinger
Hele Norges coronakart