Frp stuper på ny måling

Nedgang på 3,2 prosentpoeng siden april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Ipsos partibarometer for mai faller Frp til en oppslutning på 12,6 prosent. Det er en nedgang på 3,2 prosentpoeng siden april, og det skjer etter en lang periode med høyere oppslutning for regjeringspartiet.

Bakgrunnstallene viser at Frp mister velgere til både Ap og Høyre.

- Det er ingen hemmelighet at dette er tall vi ikke er fornøyde med. Men det er 2017 som betyr noe, og dette betyr at vi bare må jobbe enda hardere, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

Les mer på Dagbladet pluss: Frp-målingen får ekspertene til å stusse

Fokus på trender Han understreker også at DNs måling fredag viser en motsatt tendens, med en økning på 2,9 prosentpoeng til en oppslutning på 17,6 prosent.

- Vi er mer opptatt av trender enn enkeltmålinger, og trenden generelt viser en oppslutning på 15 til 16 prosent, sier Nesvik.

I månedens partibarometer får Arbeiderpartiet en oppslutning på 34,8 prosent, en framgang på 2 prosentpoeng siden april. Det ville gitt 67 mandater på stortinget, 12 flere enn i dag.

Rødgrønt flertall Høyre får en oppslutning på 22,6 prosent, tilbake 0,5 prosentpoeng siden april. Venstre får en oppslutning på 5,1 %, frem 0,4 prosentpoeng, mens KrF går tilbake 0,7 prosentpoeng til 5,5 prosent.

SV er fremdeles over sperregrensen med en oppslutning på 4,5 prosent, og ville fått åtte mandater. Det er ett mandat mer enn i dag. Sp går noe fram og får en oppslutning på 6,5 prosent.

Totalt ville dette resultatet ha gitt de rødgrønne et ørlite flertall, dersom det var stortingsvalg i dag.

Frp stuper på ny måling