Frp stuper

Fremskrittspartiet faller 3 prosentpoeng til 11,1 prosent på en måling som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå. Partiet har halvert oppslutningen på to år.

STUPER:Frp får 11,1 prosent i opinions nye måling for Avisenes Nyhetsbyrå . Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
STUPER:Frp får 11,1 prosent i opinions nye måling for Avisenes Nyhetsbyrå . Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men partiet er ikke alene om å miste oppslutning. Arbeiderpartiet beholder posisjonen som landets største parti med støtte fra 35,3 prosent av de spurte, men har likevel falt 2 prosentpoeng fra forrige måling i september.

Ap's regjeringspartner Senterpartiet faller 1,9 prosentpoeng til 3,3 prosent. Sosialistisk Venstreparti går fram 0,4 prosentpoeng til 5,1 prosent.

Høyre går fram 3,1 prosentpoeng og får 29,5 prosents oppslutning.

Etter Høyre er det Kristelig Folkeparti som har den største fremgangen. KrF øker sin oppslutning med 2 prosentpoeng til 5,6 prosent. Venstre går tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,8 prosent, og Rødt går fram 1 prosentpoeng til 3,6 prosent.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Frp er i ferd med å bli spist opp av Høyre. Frps oppslutning på 11,1 prosent skaper bekymring innad i partiet.

- Hva som er årsaken til at Frp nå er omtrent halvert siden 2009 har jeg ingen god forklaring på. Utfordringene for Norge er minst like store nå som den gang, sier Frps nestleder Per Arne Olsen.

Han kaller målingen et alvorlig varsku for Frp og har ingen forklaring på hvorfor partiet lekker til Høyre. Høyre-leder Erna Solberg gleder seg.

- Dette er veldig morsomme tall. Målingen bekrefter Høyres råsterke resultat i kommunevalget. Nå slår dette også ut på stortingsmålinger, sier hun.

Hun mener Frp faller på grunn av «turbulente tider». Nå som hun har fått en del av Frp-velgerne under sine vinger, har hun også håp om å stjele flere av Aps moderate velgere.

(NTB)