Frp stuper

Fremskrittspartiet faller 3 prosentpoeng til 11,1 prosent på en måling som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå. Partiet har halvert oppslutningen på to år.

STUPER:Frp får 11,1 prosent i opinions nye måling for Avisenes Nyhetsbyrå . Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
STUPER:Frp får 11,1 prosent i opinions nye måling for Avisenes Nyhetsbyrå . Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men partiet er ikke alene om å miste oppslutning. Arbeiderpartiet beholder posisjonen som landets største parti med støtte fra 35,3 prosent av de spurte, men har likevel falt 2 prosentpoeng fra forrige måling i september.

Ap's regjeringspartner Senterpartiet faller 1,9 prosentpoeng til 3,3 prosent. Sosialistisk Venstreparti går fram 0,4 prosentpoeng til 5,1 prosent.

Høyre går fram 3,1 prosentpoeng og får 29,5 prosents oppslutning.

Etter Høyre er det Kristelig Folkeparti som har den største fremgangen. KrF øker sin oppslutning med 2 prosentpoeng til 5,6 prosent. Venstre går tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,8 prosent, og Rødt går fram 1 prosentpoeng til 3,6 prosent.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Frp er i ferd med å bli spist opp av Høyre. Frps oppslutning på 11,1 prosent skaper bekymring innad i partiet.

- Hva som er årsaken til at Frp nå er omtrent halvert siden 2009 har jeg ingen god forklaring på. Utfordringene for Norge er minst like store nå som den gang, sier Frps nestleder Per Arne Olsen.

Han kaller målingen et alvorlig varsku for Frp og har ingen forklaring på hvorfor partiet lekker til Høyre. Høyre-leder Erna Solberg gleder seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer