Frp-Sylvi: - Stoltheten om norsk oljeproduksjon må økes

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) mener norsk oljeproduksjon gjør verden grønnere, og at det er på tide å «få opp igjen stoltheten rundt Norges viktigste næring».

MÅTTE SVARE: Frp-nestleder Sylvi Listhaug ville ikke utdype hva hun mener om menneskeskapte klimaendringer, utover å si at hun mener klimaendringene også skyldes menneskeskapte klimaendringer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
MÅTTE SVARE: Frp-nestleder Sylvi Listhaug ville ikke utdype hva hun mener om menneskeskapte klimaendringer, utover å si at hun mener klimaendringene også skyldes menneskeskapte klimaendringer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stoltheten om norsk oljeproduksjon må gjenreises, mener Frp-nestleder og ny olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Det bebudet hun bare minutter etter at hun formelt tok over nøkkelen til Olje- og Energidepartementet fra sin forgjenger Kjell-Børge Freiberg onsdag.

- Er det en ting jeg vil bruke tida mi på, er det å få opp igjen stoltheten rundt Norges viktigste næring, nemlig olje- og gassnæringa, sier ny olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp).

- Mange sier at olje- og gassnæringa er et problem. Jeg sier at nei: Det er en del av løsningen, fordi Norge ligger så langt framme når det gjelder teknologiutvikling. Vi gjør verden grønnere, og det vil vi fortsette med, sier Listhaug, som påpeker at norsk gass som eksporteres til Europa sørger for å redusere kullforbruket, og dermed utslippene.

- Det er også menneskeskapt

Hun mener denne gevinsten er underkommunisert og at norsk gasseksport bidrar til å gjøre Europa grønnere.

Samtidig understreker hun at hun tror klimaendringer også skyldes menneskeskapte co2-utslipp, noe hun sådde tvil om i et intervju i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer