Frp-Sylvi advarer på det sterkeste mot stans i returer til Afghanistan

Frykter returstans til Afghanistan vil kunne gjøre Norge til en frihavn for afghanere på flukt.

DIREKTE: Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide og innvandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug om forhold knyttet til den sikkerhetspolitiske situasjonen i Afghanistan, og praksis for retur av tidligere asylsøkere dit. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsrådene Sylvi Listhaug (Frp) og Ine Eriksen Søreide (H) kommer begge til Stortinget på kort varsel onsdag, etter at en samlet opposisjon har bedt dem om en redegjørelse av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug startet med å redegjøre for om norske myndigheter synes landet er trygt nok til å forsvare norsk returpraksis dit, etter flere rapporter om en forverring av sikkerhetssituasjonen i landet.

Advarer mot økt tilstrømming

Hun advarte på det sterkeste Stortinget om forslaget fra SV, MDG og Rødt om en midlertidig returstans.

- Jeg vil på det sterkeste advare mot at Stortinget stiller seg bak forslaget om stans i returer til Afghanistan. Det foreslåtte vedtaket innebærer for det første et markant skifte i hvilke type beslutninger som skal være gjenstand for politisk behandling. Men jeg frykter også at vedtaket åpner for økt asyltilstrømning til Norge, etter en periode med rekordlave ankomster, da Norge vil være det eneste landet i Europa – så langt vi vet – som vil stanse alle returer til Afghanistan, sa Listhaug til Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer