Slik vil Frp-Sylvi følge opp Stortingets asylvedtak

Frp-Sylvi vil revurdere 220 asylsaker

Frp-statsråd Sylvi Listhaug vil endre utlendingsforskriften og hente «oktoberbarn» tilbake til Norge om nødvendig. Nå ber hun Stortinget om 26 hastesvar om det nye asylvedtaket.

MANGE SPØRSMÅL: Brevet Sylvi Listhaug mandag sendte til partilederne på Stortinget inneholder flere spørsmål enn svar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MANGE SPØRSMÅL: Brevet Sylvi Listhaug mandag sendte til partilederne på Stortinget inneholder flere spørsmål enn svar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er en måned siden Stortinget vedtok å gi de såkalte «oktoberbarna» og andre asylsøkere en ny sjanse, ved å åpne for revurdering av sakene til en begrenset gruppe mennesker.

Fortsatt er det høyst uklart hvem som omfattes av vedtaket, men UDI har tolket seg til at det kan være aktuelt å revurdere 220 saker.Det går fram av et brev Frp-statsråd Sylvi Listhaug sendte til partiene på Stortinget mandag.

26 spørsmål

I brevet stiller Listhaug 26 spørsmål til partiene som står bak asylvedtaket på Stortinget, og som hun mener er nødvendig å avklare før oppfølgingen av vedtaket kan settes ut i live.

- Det er flere løse tråder i etterkant av Stortingets vedtak. Vedtaket er fattet over bordet hel tuten utredning. Jeg og regjeringen er svært opptatt av å følge opp vedtaket i tråd med Stortingets intensjon. Da må de uklarhetene vi så langt har avdekket avklares, sier Listhaug, som gir partiene svarfrist til 5.januar.

Spørsmål om tidspunkt

Et viktig spørsmålene er om de 220 personene skal få sakene sine revurdert etter alderen de har i dag, eller alderen de hadde da de først kom til Norge som barn.Listhaug råder her partiene til å behandle asylsakene med utgangspunkt i dagens status og alder, noe som kan få stor betydning for utfallet når saken skal revurderes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer