Frp-sympatisør Amal Aden kritiserer Hagen

Mener Carl I. Hagen misforstår.

FRP-SYMPATISØR: Forfatteren Amal Aden mener debatten rundt Human Rights Service handler om metoder, ikke politikk. FOTO: Lars Eivind Bones
FRP-SYMPATISØR: Forfatteren Amal Aden mener debatten rundt Human Rights Service handler om metoder, ikke politikk. FOTO: Lars Eivind BonesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forfatter Amal Aden mener Carl I. Hagen misforstår når han i dag forsvarer Human Rights Service.

- Dette handler ikke om politiske spørsmål, dette handler om bruk av ulovlige metoder, sier forfatteren Amal Aden til Dagbladet.no

Hun har gått ut mot sin tidligere arbeidsgiver, og kritisert dem for tvilsomme arbeidsmetoder og for å ha tatt skjulte opptak av henne, noe hun mener er brudd på norsk lov. Aden har anmeldt organisasjonen, men politiet har ifølge HRS ennå ikke tatt kontakt med dem om anmeldelsen fra Aden.

HRS har uttrykt ønske om en grundig gjennomgang av det de mener er uredelige anklager.

Organisasjonen sier det skjulte opptaket kan være et brudd på arbeidsmiljøloven, men har avvist anklager om press og ulovlige arbeidsmetoder.

- Jeg er i mot at folk bryter loven, og synes det er uakseptabelt. At Hagen synes det er greit at folk blir overvåket er skremmende, sier
Aden.

Organisasjonen har fått kritikk for sine arbeidsmetoder de siste ukene. De har innrømmet å ved tre anledninger ha tatt skjulte lydopptak av kvinner de har samarbeidet med.

I et leserinnlegg i Dagbladet i dag, oppfordrer hun nå politikere om å komme på banen.

SVs Karin Andersen har allerede uttrykt et ønske om en uavhengig gransking.

- Dumsnille
Hagen avviser dette som politisk spill, og forsvarer støtten Frp har gitt organisasjonen. I budsjettforhandlingene i 2004 krevde blant annet Frp en støtte på to millioner til organisasjonen i budsjettforliket med Bondevik-regjeringen, selv om Barne- og familiedepartementet som tidligere forholdt seg til organisasjonen ville avbryte støtten.

Frp-veteranen sier til Dagbladet at HRS er den eneste tenketanken som er kritisk til norsk integreringspolitikk, og at han ikke tar kritikerne alvorlig.

- De har vært kontroversielle i den dumsnille delen av Norge, med Dagbladet i spissen, som bare vil hevde at innvandringen er et gode.

- Så du tror ikke på anklagene?

- Det har jeg ikke noe grunnlag for å si noe om. Det er sånt som står i Dagbladet, og det tar jeg ikke alvorlig. Mitt inntrykk av dem er positivt, selv om de blir kneblet, blant annet i Dagbladet.


Støtter Frps politikk
Aden har tidligere gått ut i mediene tidligere og sagt seg enig i Frps integreringspolitikk:

- Jeg er enig med Frp og Hege Storhaug på veldig mange punker. Jeg synes norsk integrering går helt feil vei, og at den nåværende
integreringspolitikken er dårlig.

KLOKKEKLAR: Frp-topp Carl I Hagen mener kritikken av Human Rights Service er uberettiget. FOTO: SCANPIX
KLOKKEKLAR: Frp-topp Carl I Hagen mener kritikken av Human Rights Service er uberettiget. FOTO: SCANPIX Vis mer

Forfatteren mener Frp hadde hatt en annen tone om HRS hadde et annet politisk ståsted:

- Hvis det var en innvandrerorganisasjon som oppførte seg som HRS og brukte ulovlige arbeidsmetoder, så hadde Hagen og Frp sagt noe helt annet, sier Aden.

Aden kommer i august med en bok om integrering:

- Her kan Hagen selv lese at jeg ikke uenig i at integreringen går dårlig, men at de svakeste blir utnyttet er jeg ikke enige.