Frp-talsmann: Blåser i om bønnerop-forbud bryter menneskerettighetene

Frp vil forby bønnerop fra norske moskeer selv om det strider mot menneskerettighetene. - Jeg bryr meg ikke, sier partiets innvandringspolitiske talsmann.

BRYR SEG IKKE: Jon Helgheim mener det blir for dumt om et forbud mot bønnerop skulle bryte med menneskerettighetene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
BRYR SEG IKKE: Jon Helgheim mener det blir for dumt om et forbud mot bønnerop skulle bryte med menneskerettighetene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg blåser i hva menneskerettsbestemmelser sier i denne saken. Jeg er opptatt av at folk skal ha fred og ro i sine nærmiljøer, og det betyr å ikke bli forstyrret med bønnerop. Finnes det motstridende bestemmelser i menneskerettskonvensjonen, så bryr jeg meg rett og slett ikke om det, for det blir for dumt, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til Vårt Land.

Bakgrunnen er et forslag om forbud som legges fram på partiets landsmøte i helgen. Sist gang Frp foreslo noe slikt, konkluderte Justisdepartementet med at et generelt lovforbud mot bønnerop antakelig er i strid med religionsfriheten slik den er beskrevet i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Så vidt Vårt Land kjenner til er det i dag ingen norske moskeer som praktiserer bønnerop i offentligheten. Likevel mener Helgheim et forbud er på sin plass.

- Vi må få lagt ballen død først som sist. Bønnerop er noe folk flest ikke vil ha. Det har vi sett på debatten som har blusset opp når norske kommuner har gitt slike tillatelser tidligere. Det er til stor sjenanse og irritasjon for naboer som blir berørt sier Helgheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer