ASYLSTOPP?: Det bør bli slutt på å kunne søke asyl i Norge dersom man ikke går gjennom FN-systemet, mener Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
ASYLSTOPP?: Det bør bli slutt på å kunne søke asyl i Norge dersom man ikke går gjennom FN-systemet, mener Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

Frp-talsmann vil ha asylstopp i Norge

Mazyar Keshvari vil ha nye prinsipper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bør bli slutt på å kunne søke asyl i Norge dersom man ikke går gjennom FN-systemet, mener Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari.

Frp skal ikke vedta noe nytt partiprogram på Gardermoen i helgen, men Keshvari, som selv kom til Norge fra Iran som asylsøker, mener likevel at viktige nye prinsipper bør spikres, skriver Aftenposten.

I et forslag skriver Keshvari at dagens asylsystem er «et særdeles dårlig redskap dersom målet er humanitær hjelp». Han mener Norge må jobbe internasjonalt for å få endret Flyktningkonvensjonen fra 1951, som han mener er utdatert.

- En måte å gjøre dette på, kan være at vi rett og slett slutter med asylordningen slik den er, og kun tar imot flyktninger. Det forutsetter at det opprettes noen større flyktningmottak rundt i verden, fremfor å bruke så mye ressurser i etterkant på å finne ut hvem som er reelt forfulgt og ikke, sier Keshvari til avisen.

Frp-politikeren legger heller ikke skjul på at han mener antallet kvoteflyktninger og asylsøkere Norge samlet tar imot i dag, er for høyt.

(NTB)