Frp taper flest velgere

Den siste måneden har Fremskrittspartiet gått tilbake med 7 prosentpoeng, til en oppslutning på 27,7 prosent. Men Frp er fortsatt størst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny meningsmåling fra ACNilsen viser at Fremskrittspartiet fortsatt er tre prosentpoeng foran Arbeiderpartiet, som får støtte fra 24,7 prosent av velgerne. Ap har hatt en svak nedgang på 0,8 prosent siden forrige måling, skriver Dagsavisen.

- Tendensen viser i det lange løp en fortsatt jevn framgang for Hagen, sier valgforsker Frank Aarebrot til avisen.

Kristelig Folkeparti går i oktobermålingen fram med 4 prosentpoeng til 14,8 prosent, Høyre har støtte fra 13,2 prosent av velgerne, og har gått fram 2,6 prosentpoeng.

Venstre har hatt en framgang på 1,2 prosentpoeng, og ligger nå over sperregrensen med 4,5 prosent. Venstre er nå nesten like stort som Senterpartiet som går tilbake med 0,3 prosentpoeng og ender på 4,6 prosent. Rød Valgallianse har en oppslutning på 2 prosent.

Aarebrot mener det politiske landskapet i Norge er stabilt, dersom man sammenligner med målinger fra i fjor.

- Ap faller jevnt og trutt, Frp er jevnt oppadgående. Sp og Venstre skvulper begge rundt sperregrensen, mens KrF i stor grad ligger stabilt. Det samme gjør Høyre. Slik har tendensen vært i hele år, sier han.

NTB

Slikker Hagens sko
Slikker Hagens sko Vis mer