Frp til kamp mot trusetoll

Synes menn diskrimineres av de nåværende satsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet skjønner ikke hvorfor tollsatsen for dametruser er lavere enn for herretruser, og lover full opprydning i saken dersom partiet får regjeringsmakt.

Tollsatsen for herretruser er på 10,7 prosent. Men for dametruser er den i noen tilfeller bare på 6,9 prosent. Tidligere har likestillingsombudet reagert på trusediskrimineringen. Midt i sommervarmen engasjerer nå også Fremskrittspartiet seg i den pikante saken.

- Dette er en gammeldags tulletoll som det er på tide å gjøre noe med, sier Frp\'s stortingsrepresentant Jørund Rytman til Aftenposten. Rytman har ansvaret for tollsaker i Frp.

Før sommeren spurte han finansminister Kristin Halvorsen (SV) om hvorfor det er forskjell i tollen på dame- og herretruser. Helst vil han fjerne all toll, fordi det er en gammeldags måte å drive inn inntekter på.

- Toll utgjør bare 0,3 prosent av statens inntekter. Frp\'s mål på lengre sikt er å få vekk alle tollsatser. Men vi kan jo starte med de mest meningsløse, sier Rytman.

Finansdepartementet forklarer at ulikheten i tollsatsene er historisk betinget. Tollsatsene skal beskytte innenlandsk produksjon og skaffe staten inntekter. Forskjellen på herre- og dametruser gjelder for truser som ikke er trikotert. Undertrøyer, singleter og morgenkåper finnes i samme kategori.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer