Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp til kamp mot trusetoll

Synes menn diskrimineres av de nåværende satsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet skjønner ikke hvorfor tollsatsen for dametruser er lavere enn for herretruser, og lover full opprydning i saken dersom partiet får regjeringsmakt.

Tollsatsen for herretruser er på 10,7 prosent. Men for dametruser er den i noen tilfeller bare på 6,9 prosent. Tidligere har likestillingsombudet reagert på trusediskrimineringen. Midt i sommervarmen engasjerer nå også Fremskrittspartiet seg i den pikante saken.

- Dette er en gammeldags tulletoll som det er på tide å gjøre noe med, sier Frp\'s stortingsrepresentant Jørund Rytman til Aftenposten. Rytman har ansvaret for tollsaker i Frp.

Før sommeren spurte han finansminister Kristin Halvorsen (SV) om hvorfor det er forskjell i tollen på dame- og herretruser. Helst vil han fjerne all toll, fordi det er en gammeldags måte å drive inn inntekter på.

- Toll utgjør bare 0,3 prosent av statens inntekter. Frp\'s mål på lengre sikt er å få vekk alle tollsatser. Men vi kan jo starte med de mest meningsløse, sier Rytman.

Finansdepartementet forklarer at ulikheten i tollsatsene er historisk betinget. Tollsatsene skal beskytte innenlandsk produksjon og skaffe staten inntekter. Forskjellen på herre- og dametruser gjelder for truser som ikke er trikotert. Undertrøyer, singleter og morgenkåper finnes i samme kategori.

- Vi skal svare Jørund Rytman innen svarfristen 5. august. Eventuelle endringer i tollsatsene må vi komme tilbake til i forbindelse med statsbudsjettet, sier statssekretær Henriette Westhrin (SV) i Finansdepartementet.

(NTB)

TILGODESETT UTEN GRUNN?: Tollsatsen for dametruser er lavere enn for herretruser. Illustrasjonsfoto: TOMM W. CHRISTIANSEN
TILGODESETT UTEN GRUNN?: Tollsatsen for dametruser er lavere enn for herretruser. Illustrasjonsfoto: TOMM W. CHRISTIANSEN Vis mer
image: Frp til kamp mot trusetoll
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media