Frp tilbake 3 prosentpoeng

Fremskrittspartiet går tilbake med 3 prosentpoeng til en oppslutning på 18,5 prosent på partibarometeret for februar som Norsk Gallup lager for TV2 og VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er gjort fra 29. januar til 4. februar, altså etter helgen med nominasjoner og uro i Oslo og Hordaland.

Det er små endringer for de øvrige partiene. Både Venstre, Høyre og Arbeiderpartiet har samme oppslutning som måneden før mens SV går fram med 2,5 prosentpoeng.

Tallene er: Arbeiderpartiet 28,0 (-), Høyre 19,0 (-), Frp 18,5 (-3,0), KrF 12,5 (+0,5), SV 8,5 (+2,5), Senterpartiet 6,5 (+0,5) og Venstre 4,0 (-).

Velgerne er også spurt hvilken av fløyene i Frp de har mest sympati for. Her viser det seg at Carl I. Hagen har stor oppslutning i eget parti der 77 prosent svarer at de støtter partiledelsen mens opposisjonen bare får støtte fra 6 prosent av Frp-velgerne.

Når samme spørsmål stilles til alle velgere svarer 38 prosent av de har størst sympati for partiledelsen, 8 prosent støtter opposisjonen mens 54 prosent ikke har noen mening.

Partileder Carl I. Hagen sier i en kommentar at han ventet å bli straffet på meningsmålingene etter turbulensen som partiet har vært gjennom. Han er glad for den støtten han har blant egne velgere i kampen mot «verstingene».

(NTB)