Frp-topp advarer mot «trynefaktor» i asylsaker

Familien Abbasi ble i helga kastet ut av Norge. Jon Helgheim (Frp) advarer mot at politikere lar seg påvirke av at familien var godt likt i lokalsamfunnet.

ADVARER: Jon Helgheim (Frp) advarer mot politikere lar seg påvirke i innvandringspolitikken av familier som er godt likt i nærmiljøet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ADVARER: Jon Helgheim (Frp) advarer mot politikere lar seg påvirke i innvandringspolitikken av familier som er godt likt i nærmiljøet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag morgen ble familien Abbasi vekket klokka fem om morgenen, med beskjed om at de skulle bli deportert til Afghanistan, et land to av de tre barna aldri har vært.

Familien kom til Norge første gang i 2012, men fikk avslag på flyktningstatus og oppholdsrett i 2014. Anken på vedtaket ble avslått i 2017 og familien er nå altså sendt ut av Norge.

Utkastelsen har skapt sterke reaksjoner. Ordfører i Trondheim, der familien har bodd, Rita Ottervik utfordret i helga KrF og Venstre i regjering på å reforhandle asylforliket fra 2015.

Venstre annonserte i dag i Dagbladet at de ville kalle justisminister Jøran Kallmyr inn til Stortinget for å redegjøre for utsendelsene av mindreårige, men SV kom dem i forkjøpet. Kallmyr møter derfor i Stortinget i kveld for å svare på utkastelsen.

- Trynefaktor

Men Fremskrittspartiets innvandringstopp Jon Helgheim mener saken er enkel.

- Dette er en opplagt og enkel sak hvor det åpenbart ikke er noe beskyttelsesbehov. Har man ikke noe beskyttelsesbehov i Norge, så må man forlate landet. Gjør man ikke det frivillig, så vil det skje med tvang. Dersom vi slutter å sende ut grunnløse asylsøkere, vil det komme langt flere, sier Helgheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer