Dagbladet avslører:

Frp-topp befølte journalist

Et nachspiel på Frp's landsmøte har endt med varsel og intern oppvask. - Jeg fikk i meg altfor mye alkohol, sier Frp-toppen til Dagbladet. Han beklager på det sterkeste, og har tatt kontakt med psykolog.

HOTELLBAREN: Det var i denne baren at Frp-toppens fuktige kveld begynte. Den endte i et dramatisk nachspiel. Mannen på bildet er bartender og ikke relatert til hendelsen som omtales i denne saken. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
HOTELLBAREN: Det var i denne baren at Frp-toppens fuktige kveld begynte. Den endte i et dramatisk nachspiel. Mannen på bildet er bartender og ikke relatert til hendelsen som omtales i denne saken. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN/YOUNGSTORGET (Dagbladet): Dagbladet er kjent med at det er kommet et varsel på en Frp-topp etter partiets landsmøte på Gardermoen forrige helg.

Dagbladet kjenner mannens identitet, men har valgt å anonymisere ham. Mannen er listetopp for partiet ved kommunevalget til høsten.

Varselet beskriver flere hendelser på et hotellrom natt til søndag, rundt klokka 04. Flere journalister var til stede.

Mannen skal angivelig ha grepet en journalist i skrittet, og slått vedkommende.

Volden medførte ingen skader.

Ifølge Dagbladets opplysninger måtte Frp-politikeren fjernes fra nachspielet.

Minst én tidligere statsråd og representanter for Frp-ledelsen var til stede.

Frp bekrefter

Fremskrittspartiet bekrefter forholdet overfor Dagbladet.

- Vi har fått varsel/bekymringsmelding og tar dette på alvor. Denne beskrivelsen av adferd er fullstendig uakseptabel og noe vi overhodet ikke skal ha noe av blant våre folke- og tillitsvalgte, og i partiet. Vi undersøker nå saken i samarbeid med de berørte. Saken behandles av Fremskrittspartiets hovedorganisasjon, skriver assisterende partisekretær Helge Fossum i en epost til Dagbladet.

- Jeg drakk for mye

Dagbladet har uten hell forsøkt å komme i kontakt med mannen.

Han gir Dagbladet et sitat via partiet hvor han erkjenner påstandene som er kommet mot ham i varselet.

- Jeg fikk i meg altfor mye alkohol denne kvelden. Jeg fikk i meg mer alkohol enn at jeg hadde kontroll. Det og alt dette kan ha medført beklager jeg på det aller, aller sterkeste, sier mannen til Dagbladet.

Mannen sier videre at han kommer til å ta direkte kontakt med de berørte personene.

- Jeg vil ta ansvar for forholdet og har tatt kontakt med psykolog for å sørge for at jeg ikke kommer i en slik situasjon igjen. Jeg vil også samarbeide med hovedorganisasjonen fullt og helt, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer