Frp-topp beklager innvandringsinnlegg

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) angrer på krasse ord om innvandrere og Arbeiderpartiet.

HOLDER FAST: Christian Tybring-Gjedde (Frp) holder fast på kritikken av det han mener er totalitære eller antidemokratiske krefter i flere innvandrermiljøer, men beklager ordene han har brukt. Her er han sammen med partileder Siv Jensen og partiveteran Carl I. Hagen. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet

Foto SVORTE/KRISTIN Dagbladet
HOLDER FAST: Christian Tybring-Gjedde (Frp) holder fast på kritikken av det han mener er totalitære eller antidemokratiske krefter i flere innvandrermiljøer, men beklager ordene han har brukt. Her er han sammen med partileder Siv Jensen og partiveteran Carl I. Hagen. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Foto SVORTE/KRISTIN Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frps stortingsrepresentant og leder i partiets Oslo-avdeling, Christian Tybring-Gjedde, beklager sterk ordbruk i innvandringsdebatten i et leserinnlegg han har sendt Aftenposten.

«Vi har alle opp gjennom tidene ordlagt oss feil, sagt ting vi burde formulert annerledes og ja, noe burde helt sikkert vært usagt. Slik er det også for meg.», skriver Frp-profilen.

«Drøm fra Disneyland» I august i fjor skrev fylkesformann i Oslo Frp og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sammen med partikollega Kent Andersen kronikken «Drøm fra Disneyland» i Aftenposten. De skrev blant annet:

«Norsk kultur vil bli stadig mer marginalisert, og etter hvert omskapt til symboler for en intolerant og ekskluderende fortid. Men, vil vi hjelpe Arbeiderpartiet med å bytte ut norsk kultur med «flerkultur»? Aldri! Vil vi bidra til kultursviket? Ikke om noen satt opp plakaten «skutt blir den som ...»! Vil vi noen gang føle oss «flerkulturelle»? Aldri i verden!»

Det ble bråk av påstanden deres om at norsk kultur var i ferd med å utkonkurreres. Høyre sa dette gjorde det vanskeligere å samarbeide med Frp. De to ble latterliggjort, samtidig som kjente høyreekstremister som tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt og Erik Gjems-Onstad hyllet kronikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer