Frp-topp forbannet på UDI

Bakgrunnen for harmen er Dagbladets avsløring om at UDI ber politiet dumpe kriminelle asylsøkere på gata i Oslo.

OPPRØRT:Frp politiker Mazyar Keshvari er opprørt over UDI som ber politiet om å dumpe kriminelle asylsøkere i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPPRØRT:Frp politiker Mazyar Keshvari er opprørt over UDI som ber politiet om å dumpe kriminelle asylsøkere i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): UDI har bestemt at dersom tidligere beboere ved ventemottakene Lier og Fagerli blir anholdt av politiet for vold, trusler og lignende, og fjernet fra mottaket av politiet, vil de samtidig bli utskrevet fra mottakene de nå bor på.

Når de eventuelt slippes ut fra politiets varetekt ber UDI lokale politimyndigheter å vise asylsøkerne til Oslo, hvor de igjen kan søke om plass på asylmottak i UDIs lokaler i Hausmannsgate, dersom de ønsker det.

- Som helse- og sosialpolitiker i Oslo reagerer jeg med harme og finner det helt uforsvarlig at UDI legger opp til å dumpe enda flere kriminelle asylsøkere i Oslos gater.

Det sier Gruppeleder Oslo Frps bystyregruppe og leder for Helse- og sosialkomiteen, Mazyar Keshvari

- Det er direkte uforsvarlig og uakseptabelt å utsette landes hovedstad for den type behandling. Oslo har allerede majoriteten av landes flyktninger, asylsøkere og alle legale som illegale innvandrere havner her. Derfor er kapasiteten vår på alle helse- og sosialpolitiske områder sprengt fra før.

Han er lite imponert over Stoltenberg-regjeringens asylpolitikk.

- Vi kan ikke finne oss i at Oslos innbyggere skal bli utsatt for enda mer press på sine sosialtjenester og kriminalitet som et resultat av
at regjeringen har null kontroll over asylpolitikken. Nok er nok!

Han mener at regjeringen lemper nasjonale problemer over på hovedstaden.

- Det må finnes en grense for ansvarsfraskrivelse også for dagens regjering, en grense som er nådd for lengst. Også på dette området dumper staten alle sine problemer i Oslo, og ikke nok med at vi ikke blir kompensert for det på noen måte, men staten frarøver mange milliarder kroner fra oss hvert år.

- Dette resulterer i at ingen av innstansene som skal jobbe med asylsøkerne er i stand til å gi et forsvarlig tilbud, og Oslos innbyggere blir de som må betale prisen for denne vannvittige politikken, avslutter Keshvari.