Frp-topp i knallhumør: - Går av om vi ikke får 36,9 prosent

Mazyar Keshvari.

HUMOR: Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari viser humor da Dagbladet spør om hva slags resultat han håper på i kveld.Heg har han forsynt seg av buffeen på partiets valgvake på Grand Hotel i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HUMOR: Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari viser humor da Dagbladet spør om hva slags resultat han håper på i kveld.Heg har han forsynt seg av buffeen på partiets valgvake på Grand Hotel i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Grand Hotell i Oslo sentrum er Frp's valgvake forlengst i gang, og det er en svært spent gjeng som venter på resultatene fra landets kommuner seinere i kveld.

Valgekspert Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning sa til Dagbladet tidligere i dag at det er svært vanskelig å tolke Frp-tallene på forhåndsmålingene:

- Målingene spriker fra 14 prosent til åtte prosent. Det er jo et hav i mellom. 14 prosent ville være et helt greit resultat for Frp, mens åtte prosent nærmest ville være en valgkatastrofe, sa Bergh. 

Humor fra Keshvari På Frp's valgvake er det i hvert fall én som tar de sprikende målingene med knusende ro.

Innvandringspolitisk talsperson og stortingsrepresentant for Oslo, Mazyar Keshvari, svarer nemlig dette da Dagbladet spør hva som er et godkjent valg på landsbasis for partiet:

- 36,9, sier Keshvari og bryter ut i latter.

- Alt under det og jeg går av, sier han og ler videre.

Jagland-løfte Referansen med 36,9 prosent går til stortingsvalget i 1997, da Ap's daværende leder og statsminister Thorbjørn Jagland uttalte at regjeringen ville trekke seg om det ikke fikk 36,9 prosent av stemmene.

SPENT: Landbruksminister Sylvi Listhaug er spent før valgresultatene tikker inn i kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPENT: Landbruksminister Sylvi Listhaug er spent før valgresultatene tikker inn i kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Resultatet ble 35 prosent, og Jagland holdt løftet, noe som åpnet for Kjell Magne Bondevik som statsminister.

Spøk til side, Mazyar Keshvari ønsker ikke å gå inn på et reelt tall han ønsker seg i kveld.

- Det er greit å ha litt ambisjoner. Nei, jeg vet ikke. Jeg håper vi gjør et best mulig valg på landsbasis. Vi har ikke et absolutt måltall som vi mener er suksess eller fiasko, sier han til Dagbladet.

- Det mest spennende er selvfølgelig valgresultatet. Og i et lokalvalg er det flere spenningsmomenter, blant annet hvordan det går i de store byene. Vi har jo for eksempel makta i Bergen, men vi er vel så opptatt av Oslo. Det er uansett mye spennede å følge med på utover kvelden når resultatene begynner å tikke inn, sier han.

- Frykter du et svært svakt resultat, slik noen målinger har antydet?

- Jeg har vært med på noen valgvaker nå, og jeg har funnet ut at det beste er å ha litt is i magen og se hva resultatet blir. I tillegg er det jo et lokalvalg, så det kommer til å gå veldig bra noen steder og ikke fullt så bra andre steder. Jeg er ikke her for å ta verken en seier eller et nederlag på forskudd, sier Keshvari.

Spent Listhaug Landbruksminister Sylvi Listhaug forsøker også å ha is i magen:

- Jeg er veldig spent, sier hun til Dagbladet.

- Hva mener du er et ok resultat på landsbasis?

- Vi skal avvente resultatet, men situasjonen i denne valgkampen er at målingene spriker veldig. Det er derfor det blir veldig spennende å se hva resultatet blir.

- Men hva skal til for at du er fornøyd om noen timer?

- Det som er viktig er at vi gjør det bra i mange kommuner. Vi kommer til å få mange gode enkeltresultat, og så får vi se på totalen til slutt.