DØMT TIL FENGSEL: En Frp-topp i Spania er dømt til fire års fengsel for voldtekt av en norsk kvinne. Her er han sammen med Siv Jensen  i 2003, da mannen var sentral i åpningen av lokallaget i Spania. Foto: Siri Lund
DØMT TIL FENGSEL: En Frp-topp i Spania er dømt til fire års fengsel for voldtekt av en norsk kvinne. Her er han sammen med Siv Jensen i 2003, da mannen var sentral i åpningen av lokallaget i Spania. Foto: Siri LundVis mer

Frp-topp i Spania dømt til fire års fengsel for voldtekt

74 år gammel Frp-er med tillitsverv i Sjømannskirken voldtok norsk kvinne mens hun sov, ifølge dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En Frp-topp i Spania er dømt til fire års fengsel for voldtekt av en norsk kvinne.

- Hun er utrolig lettet for domfellelse. Hun har opplevd mye motgang og manglende oppfølging da hun kom hjem til Norge, sier bistandsadvokat Hege Salomon til Dagbladet.

- Grovt tillitsbrudd Mannen har også tillitsverv i Sjømannskirken.

- Vi ser på dette som et grovt tillitsbrudd. Hun hadde betrodd seg til ham om tidligere overgrep, så hun er en sårbar kvinne fra før, sier Salomon.

Kvinnen spiste middag sammen med den dømte Frp-eren og en slektning tidligere på kvelden. Mannen skal ha voldtatt kvinnen mens hun sov, etter at hun hadde tatt en sovetablett. Frp-eren fikk sove på sofaen hos slektningen fordi han hadde drukket alkohol, får Dagbladet opplyst.

Våknet opp av voldtekt Kvinnen våknet av at han voldtok henne mens hun sov, forteller Salomon.

Aktor la ned påstand om åtte års fengsel for nordmannen, men provinsretten i Alicante kom fram til en dom på fire års fengsel og 6000 euro i oppreisning.

Selv om begge partene i saken er norske statsborgere, kom saken opp for spansk rett fordi mannen bor i landet hendelsen skal ha skjedd.

Anket Dagbladet har snakket med Frp-toppen, som sier at han ikke vil kommentere saken.

- Saken er anket. Du får ringe min advokat. Jeg svarer ikke på slike spørsmål fra Dagbladet på telefon, sier han.

Han har tidligere benektet å ha gjort noe ulovlig.

Dagbladet har ikke lykkes i å kontakte mannens advokat, men kommunikasjonssjef Fredrik Färber i Fremskrittspartiet bekrefter at en Frp-er i Spania har vært i en rettssak.

- Jeg kan bekrefte at en Frp-er har vært i en rettsak der han ble dømt og at han har meldt seg ut av Frp, sier Färber til Dagbladet.

Sjømannspresten i det aktuelle området i Spnia var ikke tilgjengelig for kommentar.