Frp-topp innrømmer sex med 16-åring

Frp-toppen som blir beskyldt for å ha voldtatt et 16-årig partimedlem i fjor, innrømmer å ha hatt sex med jenta. Han omtaler forholdet som «intimt og pinlig».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sentrale Frp-politikeren bekrefter også at det var under Frps Ungdoms landsmøte i Langesund i Bamble kommune for ett år siden det skjedde, skriver VG. Ut over dette ønsker ikke mannen å kommentere saken.

- Det eneste jeg vil si nå, er at jeg ikke har foretatt meg noe overfor denne jenta som medfører strafferettslig ansvar, sier han til Aftenposten.

Anmeldelse

Moren til jenta, som nå er 17 år, fortalte om forholdet til NTB lørdag, etter at Cathrin Rustøen (21) sto fram med sin historie på fylkesårsmøtet i Frp i Hordaland. Det skal ikke være samme person som skal ha voldtatt de to.

Advokat Roar Vegsund ble kontaktet av 17-åringens familie søndag og det vil trolig bli klart i løpet av mandag om forholdet vil bli anmeldt.

-Det viktigste er å skjerme den unge jenta, hun har det veldig vanskelig nå, sier Vegsund.

17-åringen skal ha hatt psykiske problemer etter hendelsen og også slitt med selvmordstanker.

Trekker seg

Rustøen ønsker ikke å anmelde sin sak til politiet. Hun varslet søndag at hun nå vil trekke seg fra partiet, mye på grunn av hvordan saken er .

- Jeg har vært trofast medlem av Frp i fem år og synes det er skuffende at Hagen mener at jeg er del i et politisk spill. Jeg klarer ikke helt å se hvordan noe som er skjedd meg, skal kunne bli brukt i en maktkamp, sier Rustøen.

Ryktene om voldtekten skal ha vært i omløp i pressen i hvert fall siden midten av november da Rustøen ble oppringt av Dagbladet. FrpU'eren fra Hordaland bekrefter at hun tok opp voldtektssaken med nestleder i Frp, Siv Jensen, i oktober.

Hun har også drøftet den med den avgåtte fylkeslederen i Frp i Hordaland, Sigrun Sangolt Natås og med Vidar Kleppe.

Ifølge Rustøen skal i alt ni FpU-ere ha blitt voldtatt i partisammenheng.

- Jeg er medlem av et parti som setter lov og orden i høysetet, og jeg tar det for gitt at denne saken nå vil bli etterforsket av politiet og at sannheten da vil komme for en dag. Alt må gjøres for at disse anklagene blir gransket til bunns og man får vite hva som er skjedd, sier Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen.

Kritikk

Partiledelsen i Frp har måttet tåle kraftig kritikk for hvordan de har håndtert voldtektssaken etter at Rustøen slapp bomben lørdag. Leder for Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl mener spesielt Siv Jensen har sviktet jentene i sitt eget parti, ettersom hun har omtalt det hele som ryktespredning.

- Det er ingen tvil om at det er begått en voldtekt. Ingen kvinne ville fortalt hele Norge at hun var voldtatt om det ikke var tilfellet, sier Smaadahl.

SV-leder Kristin Halvorsen mener Carl I. Hagens uttalelser om at Rustøen «har fremsatt løsaktige påstander» avslører Hagens grunnleggende kvinneforakt.

-Hagen kaller Frp for et parti for lov og orden. Likevel forhåndsfrikjenner han den ene part, mannen, og forhåndsdømmer den andre part, kvinnen som påstår seg voldtatt, sier Halvorsen.

Pressekonferanse mandag

Partiledelsen i Frp har vært tilbakeholdne med å kommentere voldtektssakene, men vil gjøre det på en pressekonferanse mandag, hvor Carl I. Hagen, Siv Jensen, generalsekretær Geir Mo og formann i FpU Bård Hoksrud vil være tilstede.

Bare Hoksrud har offentlig gått ut og støttet Rustøens versjon av hva som er skjedd.

- Jeg synes det er vanskelig ikke å tro på Cathrin. Jeg kjenner henne og har ingen grunn til å tro at hun skulle lyve, sier Hoksrud.

Mandagens pressekonferanse ble forberedt på et krisemøte på Stortinget søndag kveld. Partiveteran John Alvheim var også med på møtet.

- Dette er noe av det aller verste jeg har opplevd i politikken. Jeg har aldri i min villeste fantasi drømt om det oppstyret vi nå er kommet opp i, sa Alvheim etter møtet.

(NTB)