Christian Tybring-Gjedde

Frp-topp legger seg flat etter islam-krøll

Beklager feilaktig Facebook-status.

REAGERER: Stortingsrepresentant for Frp, Christian Tybring-Gjedde, reagerer kraftig på at Dagbladet omtaler denne saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REAGERER: Stortingsrepresentant for Frp, Christian Tybring-Gjedde, reagerer kraftig på at Dagbladet omtaler denne saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christian Tybring-Gjedde (Frp) har det siste døgnet opplevd stor oppmerksomhet rundt et Facebook-innlegg med tittelen «VERDIKAPITULASJON» - der han gikk til angrep på tidligere SV-leder Kristin Halvorsens valgkampturné til India og Pakistan i 2005.

I meldingen, som ble lagt ut på Tybring-Gjeddes offentlige Facebook-side torsdag, reagerer han på bilder som skulle vise daværende SV-leder Halvorsen tildekt med slør som legger «seg ned og ber en bønn på islamsk vis» - under det som skulle være et besøk til Pakistan.

Han skrev videre at «Halvorsen lot seg villig ydmyke og kastet alle prinsipper over bord i jakten på stemmer».

- Kanskje var det disse stemmene som ga rød-grønn seier og gjorde Kristin Halvorsen til finansminister? spurte Tybring-Gjedde på sin Facebook-profil.

Det tok imidlertid ikke lang tid før flere personer påpekte svakheter med Frp-toppens argumenter. For det første viser bildet indiske sikher - ikke pakistanske muslimer. Dernest ble det raskt klart at bildene opprinnelig dukket opp i en Aftenposten-artikkel i 2005, og var tatt i India.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer