LEI ANGREP PÅ LISTHAUG: Frps innvandringspolitiske talsperson sier KrF og Venstre bare kommer med tullprat. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEI ANGREP PÅ LISTHAUG: Frps innvandringspolitiske talsperson sier KrF og Venstre bare kommer med tullprat. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Frp-topp lei «tullprat» fra motstanderne: - De burde bruke tida på å hjelpe folk, ikke angripe Listhaug

Mazyar Keshvari er stolt av politikken regjeringa fører, men skuffa over sine samarbeidspartnere på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først beskyldte Venstre og KrF Frp for å vingle i asylpolitikken. Så sa Venstre nei til samtlige av Sylvi Listhaugs innstrammingsforslag

Samtidig fikk Listhaugs retorikk og språkbruk kraftig kritikk i Stortingets spørretime. 

Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsperson, kommer nå sin statsråd til forsvar. Keshvar har sett seg lei på det han kaller «tullprat» fra samarbeidspartiene i sentrum.

- Hvor er hovedstøtet deres? Ikke mot sexslaver og massakre av mennesker, men det er en type tullprat mot Listhaug. Millioner av mennesker på flukt og så klarer man å bruke massevis av energi på dette, sier han og sikter blant annet til Listhaugs utspill om at asylsøkere må «yte, ikke bare nyte».

Skuffa over kollegene Listhaugs ordvalg høstet umiddelbart kritikk fra opposisjonen på Stortinget. Knut Arild Hareide (KrF) sammenliknet sågar Listhaug med et uvær som nektet å løye.  

- Jeg mener vi skal bruke tida på å hjelpe medmennesker i nød. Jeg blir virkelig skuffa over de politikerne som hevder å være opptatt av menneskeverdet, men samtidig bruker mest energi på å gå etter Listhaug, fortsetter han.

- Hvem sikter du til nå?

- Våre politiske motstandere. Hvis du ser hvordan Arbeiderpartiet, Venstre og KrF ordlegger seg, så kan man spørre hvor deres engasjement ligger og hvilken planet de er på. Mens 60 millioner medmennesker er på flukt henger de seg opp i fillesaker. Hva er så galt med å kreve at man skal yte før man kan nyte? Det gjelder jo oss alle. 

Stolt over egen politikk Keshvari understreker samtidig at han ikke lar seg affisere av kritikken fra sentrum. 

- Du er stolt over politikken regjeringa før på asylfeltet, du?

- Ja, veldig stolt. Det er tungt å holde på når denne saken blir personlig, men det som holder meg rakrygget er at den dagen jeg ikke er i politikken, så vet jeg at regjeringa og vi i Frp gjorde alt vi kunne for å hjelpe flest mulig medmennesker i nød. Jeg vil ikke trekke menneskesynet i tvil hos mine kolleger, slik de gjør med oss forøvrig, men jeg begynner virkelig å lure. Hva er viktig - kjekling eller hjelpe dem som trenger det?

Flere partiledere, deriblant Jonas Gahr Støre (Ap), Knut Arild Hareide (KrF) og Audun Lysbakken (SV) brukte den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag til å komme med kritikk av statsminister Erna Solberg og regjeringen.

Lysbakken var en av dem som krevde svar fra Solberg på hva hun syntes om Listhaugs retorikk.

- Hun er splittende, spiller på frykt og underbygger myter med utsagt som yte for å nyte, som om asylsøkere ikke er interessert i å arbeide, sa Lysbakken fra Stortingets talerstol.

- Bare tull Keshvari etterspør løsninger fra dem som slenger med leppa.¨

- Hvor er deres 40 forslag? Eller 20, eller 10? Hvis vi lar kjeklinga ligge i noen uker nå, så kan vi kanskje finne en løsning på situasjonen. Alle sier jo de vil ha en løsning, i stedet er man opptatt av å skape splittelse mellom politikerne. 

- Mange hevder det er dere i Frp som bedriver splitt og hersk?

- Det er bare tull. Det ville vært feigt av Listhaug å lyve når hun blir spurt om hun er bekymra for sine barns framtid. Mange er bekymra, ikke bare Listhaug, hun var bare åpen og ærlig. 

Keshvari er ikke første Frp-profil som går ut mot samarbeidspartiene. Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, fortalte nylig at hun synes Venstre har «altfor mye makt»

Venstre og Kristelig Folkeparti ønsket ikke å kommentere saken.