Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-topp med ramsalt KrF-kritikk etter Thommessens avgang

Stortingets visepresident Morten Wold (Frp) er skuffet over KrF, som han mener har latt Olemic Thommessen «steke i sitt eget fett».

STORMET: Frps Morten Wold sier det har vært vondt å være vitne til at KrF har latt kollegaen steke i eget fett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORMET: Frps Morten Wold sier det har vært vondt å være vitne til at KrF har latt kollegaen steke i eget fett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frps visepresident Morten Wold er skuffet over KrFs parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvans opptreden, og sier det har vært vondt å se hvordan det har stormet rundt Thommessen de siste ukene.

- Siden Thommessen har Stortingets flertall mot seg, må han gå av. Som nær kollega i et lite kollegium er det vondt å være vitne til at mennesker man jobber tett sammen med, utsettes for et slikt krysspress hver dag i tre uker, sier Wold til Dagbladet:

- Jeg har nok tenkt at når Hans Fredrik Grøvan (KrF) har rullert fra kamera til kamera og latt stortingspresidenten steke i sitt eget fett, at jeg kanskje ikke hadde ventet en slik opptreden fra et parti som er så opptatt av medmenneskelighet.

Wold er den første som kritiserer KrF åpent etter dagens nådestøt fra partiet mot Olemic Thommessen.​

GODE BUSSER: Olemic Thommessen (H) og Morten Wold (Frp) har jobbet sammen i Stortingets presidentskap. Foto: Stortinget.
GODE BUSSER: Olemic Thommessen (H) og Morten Wold (Frp) har jobbet sammen i Stortingets presidentskap. Foto: Stortinget. Vis mer

Delte meninger

Det er imidlertid en kjensgjerning at det har vært delte meninger om Thommessens skjebne i både Høyre og Frp.

- Jeg har stor forståelse for at det å ha en kollega som Thommessen, som har gjennomgått det han har gjort, gir grunnlag for medfølelse hos kolleger i et lite kollegium, sier Grøvan, som er parlamentarisk nestleder i KrF, til Dagbladet.

Samtidig mener han at alvoret i saken gjør at det var viktig at stortingspresidenten tok ansvar.

- Jeg har også medfølelse for personen Olemic Thommessen og skjønner at det kan være en stor personlig belastning for ham, og derfor er vi opptatt av at det ikke er personen det er snakk om, men hans rolle og det ansvaret han har som stortingspresident, sier Grøvan.

Tillitstap

Det var torsdag formiddag at Thommessen varslet sin avgang som stortingspresident fra Stortingets talerstol.

Bakteppet er den siste overskridelsen i det skandaleomsuste byggeprosjektet på Stortinget.

I ettermiddag kommenterte statsminister Erna Solberg (H) hans avgang på en pressekonferanse.

- Jeg tar til etterretning at det har blitt slik. Dette er en vanskelig og spesiell situasjon, sa Solberg, som opplyste da at hun fortsatt ønsket KrF med seg i den blågrønne regjeringen.

Mens Høyres parlamentariske nestleder Trond Helleland sier han tar Thommessens avgang til etteretning, har hans kollega Hans Andreas Limi i Frp kalt avgjørelsen et godt valg.

– Det var et godt valg å tre til side, sa Limi til NTB torsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!