Frp-topp pågrepet for voldtekt og narkobruk

Ordførerkandidat i Telemark kan bli fengslet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En lokalpolitiker i Fremskrittspartiet som nylig ble nominert som ordførerkandidat i den aktuelle kommunen kan i dag bli varetektsfengslet etter at han i går ble siktet for to alvorlige forbrytelser.

Tatt med amfetamin

Ifølge avisa Varden ble mannen pågrepet i hans egen leilighet i går morges. Det skjedde etter at mannens tidligere samboer anmeldte det hun mener var en voldtekt sist søndag. Overgrepet skal ha skjedd hjemme hos Frp-politikeren, der kvinnen ifølge egen forklaring var for å diskutere omsorgen for deres felles barn.

En voldsom krangel skal ha blitt fulgt av voldtekten. Da politiet ankom mannens leilighet for å pågripe ham fant de også et mindre kvantum pulverstoff, etter alt å dømme amfetamin.

- Vi har siktet mannen for voldtekt og i løpet av onsdag blir det vurdert om han skal framstilles for varetektsfengsling. Forklaringene er motstridende og etterforskningen fortsetter derfor for fullt, sier politiadvokat Sigrid Dahl i Telemark politidistrikt.

Politiet vil nå avhøre flere personer som har møtt de involverte før og etter den angivelige voldtekten.

Blir trolig ekskludert

Den siktede politikeren har fram til nå både sittet i fylkesstyret i partiet og var betegnet som en kommende stjerne i lokalpolitikken. Ledelsen i Telemark Frp og mannens partifeller i den aktuelle kommunen er i dag rystet over siktelsen.

- Vi er dypt sjokkert alle sammen. Han er selvfølgelig suspendert fra alle verv i Frp mens politiet etterforsker saken, og om dette viser seg å holde vann ligger det i sakens natur at han vil bli ekskludert fra partiet, sier fylkesformann Jørn Inge Næss til Dagbladet.no.

Han beskriver siktede som en høyt ansett politiker som har fått en høy posisjon i fylket

- Slik han har framstått tidligere hadde jeg på ingen måte forventet dette, sier Næss, som mener amfetaminbruken, som siktede skal ha tilstått, vil føre til eksklusjon fra Frp uavhengig av om voldtektssiktelsen opprettholdes.

- Også hver for seg er dette forhold som vi ville ha gitt samme reaksjon, sier han til Dagbladet.no.