Frp-topp tilstår narkobruk, nekter for voldtekt

Voldtektssiktet ordførerkandidat pågrepet med amfetamin hjemme. Tidligere straffedømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den voldtektssiktede Frp-politikeren, som har sittet på glattcelle siden i går, blir i dag løslatt. Han har imidlertid besøksforbud mot kvinnen som har anmeldt ham for den angivelige ugjerningen.

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd og for brudd på legemiddelloven.

- I det ligger det at vi mener det er skjellig grunn til mistanke for voldtekt. Han hadde også en brukerdose amfetamin da han ble pågrepet i leiligheten, og han har erkjent bruk og besittelse av narkotika, opplyser politiadvokat Sigrid Dahl ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har i dag avhørt flere personer i de involvertes omgangskrets.

Nekter for voldtekt 

Politiadvokaten opplyser at mannens tidligere samboer anmeldte forholdet mandag morgen. Kvelden i forveien hevder hun at hun ble voldtatt i leiligheten til siktede. Kvinnen var til stede i boligen i forbindelse med en diskusjon om omsorgen for et felles barn, som hun i dag har eneansvaret for.

- Overgrepet skal ha skjedd i 21-tida om kvelden på søndag. Fornærmede ble mandag undersøkt av lege med tanke på sikring av spor, sier Dahl.

Mannen nekter straffskyld for voldtekten. Dagbladet.no får opplyst at politikeren tar situasjonen svært tungt etter anklagene og dagens medieoppslag.

ALVORLIG SIKTELSE: Politiadvokat Sigrid Dahl har siktet Frp-ordførerkandidaten for voldtekt og brudd på legemiddelloven. Tidligere er han dømt for grovt tyveri. Foto: KJELL AULIE/VARDEN
ALVORLIG SIKTELSE: Politiadvokat Sigrid Dahl har siktet Frp-ordførerkandidaten for voldtekt og brudd på legemiddelloven. Tidligere er han dømt for grovt tyveri. Foto: KJELL AULIE/VARDEN Vis mer

Politiet har ikke grunnlag for å mistenke at mannen var påvirket av narkotika søndag kveld.

Etter det Dagbladet.no erfarer er mannen tidligere straffedømt, men da for grovt tyveri, et mindre alvorlig forhold. Det lovbruddet ble begått for rundt tre år siden.

- Dypt sjokkert

Lokal- og fylkespolitikeren, som nylig ble ordførerkandidat i hjemkommunen, risikerer å bli ekskludert fra Fremskrittspartiet uavhengig av om han faktisk blir tiltalt for voldtekt. Ledelsen i Telemark FrP gjorde det tidligere i dag klart overfor Dagbladet.no at tilståelsen av narkotikabruken i seg selv bør være nok for en slik reaksjon.

- Vi er dypt sjokkert alle sammen. Han er selvfølgelig suspendert fra alle verv i Frp mens politiet etterforsker saken, og om dette viser seg å holde vann ligger det i sakens natur at han vil bli ekskludert fra partiet, sier fylkesformann Jørn Inge Næss til Dagbladet.no.

Han kjenner siktede gjennom partiets arbeid på fylkesnivå. Ordførerkandidaten har jobbet seg til en stadig sterkere posisjon i Frp og var høyt respektert, en politisk karriere som nå trolig er lagt død.

- Slik han har framstått tidligere hadde jeg på ingen måte forventet dette, sier Næss.

Sentralt ga generalsekretær Geir Mo i Frp i dag uttrykk for at han ønsker at den siktede politikeren melder seg ut fra partiet på egen hånd, ifølge Varden.